Вареники з вишнями

Рецепт приготування вареників з вишнями

Пельмені, манти, чаклуни, равіолі, хінкалі - все це родичі вареників в кухнях різних народів світу. Але немає нічого смачнішого українських вареників. З сиром, картоплею, вишнею .., на цей раз пропонуємо Вам приготувати смачненькі вареники з вишнями по простому рецепту з фото.

Вареники роблять трошки більшими, ніж пельмені, у формі півмісяця і бажано їх не заморожувати, тому готувати найкраще на один раз. Сьогодні ми готуємо тісто з двох видів борошна.


Для приготування вареників з вишнями, нам знадобиться: (На велику компанію, або велику сім'ю):
Борошно пшеничне - 260 г,
Борошно житнє - 130 г,
Яйце куряче - 3 шт.,
Вода - 3/4 - 2/4 ст.
Сіль - 0,5 ч. Ложка,
Цукор - 1 ст. ложка - за бажанням,
Вишня - 400 г.
Як приготувати вареники з вишнями:
Спочатку просіємо борошно в миску. Зробимо в борошні невеличкі ямки, у які збиваємо курячі яйця, додамо воду і сіль, і за бажанням трохи цукру. Вимішуємо тісто та викладемо на стільницю, присипмо трохи борошном, примнемо та накриємо тісто вологим рушником, щоб не завітрилося та залишаємо на хвилин на 40.
Готове тісто розділимо на частини, розкачаємо досить тонко кожну частинку у вигляді кружечка. На готові кружечки викладемо по три вишеньки без кісточок. Можете все тісто розкачати в тонкий пласт, склянкою або іншим посудом нарізати кола з тіста потрібного діаметру. Ставимо заздалегідь воду, не забуваємо посолити та починаємо ліпити пироги. Готові вареники варимо у киплячій воді 10 хвилин. До вареників з вишнею можна подати сметану і шоколадний соус.

Схожі новини по темі Рецепти / Десерти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль