У травні на фермерських ринках вже продається молода картопля нового врожаю, з тонкою шкірочкою і розсипчастою м'якоттю. Молоду картоплю найкраще варити в «мундирі» або запікати в духовці з сіллю і пряними травами. А на основі запеченої картоплі можна приготувати смачний вітамінний весняний салат по простому рецепту з фото.
Як приготувати салат з запеченою картоплею: Для початку ретельно помиємо молоду картоплю під проточною водою, обсушимо паперовими полотенцями та наріжемо кружечками. Виклавши картоплю у відповідний посуд, полиймо оливковою олією, посолимо та поперчимо, додамо чебрець та ретельно перемішаємо. Викладаємо на деко або в форму для запікання в один шар та ставимо у духовку запікатися при температурі 180 градусів до готовності (10-15 хвилин).
Поки буде запікатися у духовці картопля, приготуємо овочі. Помиємо перець, помідори і зелень. Наріжемо овочі і оливки довільно, а кріп дрібненько.
Перекладемо нарізані овочі у миску та додамо горячу запеченену картоплю. Перемішаємо усе і посипемо салат зеленню, приправимо сіллю і перцем та заправимо оливковою олією. Такий салат треба подавати до святкового столу одразу. Смачного Вам!