Апельсини досить часто додають в оригінальні салати різних кухонь світу. Іспанці готують з ними салат з риби, італійці - сицилійський салат з вареним яйцем, а французький салат з апельсинами взагалі включає в себе всього два головних інгредієнта: свіжий огірок і, власне, сам апельсин.
Вся справа в тому, що в цитрусах міститься велика кількість вітаміну С, який необхідний нам для підтримки імунітету, особливо в холодну пору року. Капустяний салат з цитрусами - це справжній вітамінний удар, який допоможе уникнути будь-якої застуди. Їжте з апетитом і не хворійте!
Для приготування салату з капусти нам знадобиться:
Капуста - 200 г,
Один апельсин.,
Один грейпфрут - 1 шт.,
Горіхи волоські - 50 г,
Оливкова олія - 2 ст. ложки,
Сіль, перець - за смаком.
Як приготувати салат з капусти: Для початку на шинкуємо капусту та перекладемо у салатницю.
Апельсин розріжемо навпіл, з однієї половинки апельсина витиснемо сік.
Потім змішаємо апельсиновий сік і оливкову олію в рівних пропорціях та зіб’ємо вінчиком, це буде заправка для салату. Грейпфрут і половину апельсина розділимо на дольки, кожну дольку потрібно очистити від плівок. Горіхи необхідно крупно порубати ножем. Перекладіть в салатник до капусти дольки цитрусів і горіхи, приправте салат сіллю і перцем, додайте заправку і перемішайте. Подавайте до столу відразу ж.