Ніжний мус з консервованим тунцем на листковому тісті - швидка і оригінальна закуска для новорічного столу. Основу для закуски з листкового тіста можна спекти напередодні свята, а мус приготувати безпосередньо перед подачею до святкового столу.
Спочатку розморозимо листкове тісто, потім трохи розкачаємо качалкою. Розкачане тісто наріжемо на однакові квадрати та викладемо їх на застелений пергаментом деко. Ставимо випікати в заздалегідь розігрітій до температури 220 градусів духовці до готовності, приблизно 10-15 хвилин. Квадратики повинні піднятися і стати золотистими, це буде основа закуски.
Беремося за начинку, з тунця зіллємо масло, якщо риба цілими шматочками то трохи її подрібнимо. У миску перекладемо сир, додамо тунця, майонез і гірчицю. Усе ретельно перемішаємо до отримання однорідної маси.
Потім перекладемо отриману начинку в кондитерський мішок з фігурною насадкою і відповідно витиснемо на запечені квадратики невеличкими порціями, як на фото. Приготовану закуску викладемо на блюдо. Можна нашу закуску до святкового чи фуршетного столу прикрасити зеленню, оливками, маринованими огірочками.