Салат слойоний з буряка і сиру

Простий рецепт приготування салату до святкового новорічного столу.

Цей простий новорічний салат - уклін не так Мавпі, скільки Вогню, покровителю Нового 2016 року. У ньому поєднані продукти, які так чи інакше мають відношення до стихії року: часник є її овочевою іпостассю, базилік відображає її сутність і ідеально її характеризує, буряк і болгарський перець передають колір полум'я, а білий сир все це врівноважує.


Для приготування новорічного салату нам знадобиться (на 2 порції):
Буряк (середнього розміру) - 2 шт.,
Сирний сир або моцарелла в кульках - 150 г,
Болгарський перець червоний (середній) - 2 шт.,
Базилік фіолетовий - 4 гілочки,
Інгредієнти для заправки салату:
Оливкова олія - 50 мл,
Лимонний сік - 2 ч. Ложки,
Часник - 2-3 зубчики,
Сіль за смаком.
Як приготувати слойоний салат з буряка, до новорічного святкового столу:
Для початку відваримо буряк до готовності, дамо остинути, очистимо від шкірки і натремо на крупній тертці. Болгарський перець запечемо в духовці до м'якості, знімемо шкірку і видалимо насіння. Далі наріжемо перець тонкою локшиною. Листя базиліка відокремимо від стебел і дрібно насічемо. У маленькій мисочці змішаємо оливкову олію, лимонний сік, сіль і пропущений через прес часник.


Візьміть прозорі порційні салатники, креманки або келихи під червоне вино і викладіть в них шарами: буряк, базилік, болгарський перець, сир або моцаррелу, знову перець, базилік і буряк. Кожен шар приправляйте чайною ложкою заправки. Прикрасити салат можна, зобразивши багаття з паличок базиліка (дрова) і болгарського перцю (полум'я).

Схожі новини по темі Рецепти / Салати і закуски



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль