Мавпа обожнює фрукти, але не менше любить і морепродукти. Ми пропонуємо поєднати це в канапе до святкового чи фуршетного столу і додати «родзинку», тобто оливку.
Кількість продуктів залежить від того, скільки ви плануєте зробити канапе. Вам знадобиться: ананас (свіжий або консервований), оливки з анчоусами, мідії в розсолі, пучок фіолетового базиліка і зубочистки або шпажки.
Свіжий ананас очистимо і наріжемо середніми кубиками (або скористайтеся вже готовими консервованими ананасними кубиками). На шпажку (зубочистку) нанизайте спочатку оливку, потім - мідію і шматочок ананаса. Приготуйте таким чином всі канапе і викладіть їх на блюдо, заздалегідь застелене листям фіолетового базиліка. Можна прошарувати маленькими листочками цієї ароматної трави і компоненти канапе.