Мавпа любить банани не тільки за їх смак, вони для неї те ж саме, що іграшки - їх так весело відбирати у родичів, відкривати і виявляти за товстою шкіркою чудову ароматну м'якоть. Так що банановий салат з не цілком стандартним набором компонентів - те, що потрібно для того, щоб догодити, здивувати і порадувати покровительку Нового 2016 року.
Для приготування бананового новорічного салату до святкового новорічного столу нам знадобиться(на 2 порції):
Банани (середні) - 2 шт.,
Лимонний сік - 2 ч. Ложки,
Сир твердий тертий - 100 г,
Шинка - 100 г,
Горіхи кедрові - 50 г,
Петрушка свіжа (тільки листя) - 0,5 пучка,
Майонез - за смаком,
Чорний перець крупного помелу - за смаком,
Морква варена середня (для прикраси) - 1 шт.
Приготування салату з бананів: Для початку очистимо банани, наріжемо кружальцями і відразу поллємо лимонним соком, щоб вони не потемніли. Викладемо їх в миску, додамо тертий сир, нарізану кубиками шинку, кедрові горіхи, дрібно посіченою петрушку і чорний перець крупного помелу, заправимо майонезом і акуратно перемішаємо. Подаємо до святкового новорічного столу в порційних салатниках, прикрасивши «язичками полум'я», вирізаними з моркви (реверанс у бік Вогню - стихії нового 2016 року).