Для приготування кабачкового кексу Вам знадобиться:
Кабачки – 300 г (1-2 шт.)
Борошно – 200-250 г
Яйця – 2 шт.
Соняшникова олія – 50 мл
Цукор – 130 г
Грецькі горіхи – 50 г
Розпушувач тіста – 1 уп.
Кориця – 1 ч. л.
Сіль – за смаком
Цукрова пудра для подачі.
Приготування кексу: Кабачки помийте, почистіть та натріть на грубій терці. Лишній сік відіжміть.
Окремо змішайте сухі інгредієнти: просійте борошно, додайте сіль, корицю та розпушувач. Горіхи подрібніть за допомогою ножа або комбайну.
Збийте яйця з цукром до пишної пінки, влийте олію. Перелийте яєчну суміш до борошно, перемішайте введіть у кабачки та горіхи. Вилийте тісто у форму та випікайте 40-50 хв при температурі 180-200°C. Готовий кекс присипте цукровою пудрою. Смачного.)