До відвареного рису даємо натертий сир, кріп та перець, збиваємо яйце, солимо і добре вимішуємо нашу начинку для помідорів. Помідори помиємо та висушимо. Підготовлені помідори розрізаємо навпіл і видалимо серединку чайною ложечкою. Наповніть помідори рисової начинкою, викладіть у форму для запікання і помістіть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10 - 15 або скористайтеся мікрохвильовкою.
Якщо ви готуєте фаршировані помідори не для фуршету, а як закуску до святкового столу, то на порційні тарілки викладіть підготовлений салат, на салат помістіть готовий фарширований рисом помідор. Полийте блюдо невеликою кількістю оливкової олії змішаного з лимонним соком. Прикрасьте блюдо по своєму смаку.