Для приготування котлет нам знадобиться:

Яловичина молода - 300 г ,
Цибуля ріпчаста велика - 1 шт. ,
Часник - 1 головка ,
Брюссельська капуста - 10-14 шт. ,
Сметана - 300 г ,
Цибуля зелена - 0,5 пучка ,
Домашні панірувальні сухарі - по потребі ,
сіль ,
Перець .
Приготування:Очистимо цибулю та часник. Цибулю трохи подрібнимо і пропустимо разом з м’ясом і половинкою головки часнику через м’ясорубку.
Приготування котлетСолимо, перчимо і все добре вимішуємо. Бажано дати фаршу трохи постояти в прохолодному місці не менше пів години.
Зволожимо руки, щоб не прилипав фарш, і формуємо необхідну кількість котлет, обвалявши їх у домашніх панірувальних сухарях. Обсмажимо котлети з двох сторін і накриємо кришкою, щоб довести до готовності.
Приготування соусу та гарніру до котлетДійшла черга і до соусу з гарніром. Брюссельську капусту ретельно помиємо і ставимо готувати на пару п’ять – десять хвилин. Для приготування сметанного соусу, вимішаємо у сметані подрібнену зелену цибульку, видавлений через часникодавку часничок, сіль і перець. Викладаємо на тарілку наш соус і брюссельську капусту, кладемо котлету і одразу подаємо до столу.
Порада: Панірувальні домашні сухарі можна приготувати самому досить просто. Для цього підсушений м’якуш білого хліба можна подрібнити на бленд ері до стану дрібних або середніх крихт.