Для початку ретельно вимиємо нашу майбутню курку гриль і висушимо паперовим рушничком. Нарізаємо часник скибочками і засуваємо під шкурку курки так, щоб не пошкодити її цілісність. Бажано розподілити часник по всій тушці курки. Але якщо Ви не маєте бажання возитися з часником, то після приготування курки гриль можна її посипати сухим гранульованим часником. Після такої відповідальної процедури потрібно натерти курку сіллю з перцем і змастити олією.
У заздалегідь розігріту духовку до 230-240 градусів встановлюємо решітку, а під неї ставимо деко. В деко наллємо трішки води, бо в нього буде стікати жир. От і дійшла черга до курки гриль. Кладемо курку на решітку і запікаємо 15-20 хвилин при встановленій температурі , потім зменшуємо вогонь до 200 градусів і готуйте курку приблизно одну годину.