Сир змішати зі сметаною і цукром до однорідної маси, ввести харчовий барвник домігшись насиченого зеленого кольору. Прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. З коржів формочкою вирізати «листочки». Нанести на заготовки сирну суміш шаром рівним товщині бісквіта. При бажанні прикрасити шоколадною стружкою або кондитерської посипкою (кульками, кристалами або зірочками ). До подачі на новорічний святковий стіл зберігати в холодильнику.
Рекомендація: якщо ви противник покупних харчових барвників, то можете використовувати сік шпинату.
Варіант рецепта: замість сирної маси можна просто зробити глазур. У цьому випадку змішайте цукрову пудру з лимонним соком і харчовим барвником, просочіть «листочки» фруктовим сиропом або лікером, нанесіть глазур і прикрасьте по своєму смаку.
Крім того, якщо ви незабобонна і не боїтеся злякати удачу, «поїдаючи» покровительку року , то можете зробити десерт у вигляді конячок. Тоді це блюдо буде називатися «Зелений Кінь».