Закип'ятити в низькій каструлі воду, посолити, всипати тонкою цівкою кукурудзяне борошно постійно помішуючи (краще робити це вінчиком ). Помішуючи, варити 35-40 хвилин.
Роз'ємну форму для торта (18-20 см в діаметрі) сполоснути крижаною водою і вилити в неї поленту. Дати їй повністю охолонути, витягнути з форми і розрізати кулінарною ниткою на три однакових коржа.
Сир натерти на дрібній тертці (1/5 сиру відкласти в сторону , він знадобиться для посипання), петрушку порубати. Змішати сир і зелень, приправити чорним меленим перцем. Розділити суміш на 2 частини. Перешарувати коржі поленти сирною начинкою. Посипати «пиріг » сиром, що залишився і тертим вершковим маслом, яке ми попередньо заморозили.
Вистелити деко або форму промасленим папером, викласти поленту і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Готувати 20 хвилин. Подавати, прикрасивши зернятками консервованої кукурудзи.
Рекомендація: ви можете приготувати всі складові заздалегідь, а зібрати і запекти поленту тоді, коли наблизиться час подачі основного блюда. На «доготування» у вас піде 25-30 хвилин разом з запіканням, зате полента потрапить на святковий новорічний стіл гарячою.