Масло дістати заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Квасолю і горошок розморозити. Шпинат, горошок і квасолю викласти в друшляк і обдати окропом. Дати стекти рідині. Збити в блендері (або занурювальним блендером ) овочі та каперси, додати масло і сіль, ще раз все гарненько збити до отримання однорідної маси. Викласти в мисочку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
У батона видалити скоринку, нарізати хліб спочатку звичайними шматочками , а потім з них вирізати квадратики 3х3 см і злегка підсушити їх у духовці. Густо намазати заготовки канапе маслом, прикрасити половинками оливок і листям петрушки. Нанизати на шпажки або на зубочистки. Подавати на одному плоскому блюді або на декількох пиріжкових тарілках.
Варіант рецепта: подати зелене масло можна в закусочних кошиках чи тарталетках, доповнивши їх червоною ікрою. У цьому випадку кількість інгредієнтів збільште вдвічі, а оливки можете не використовувати.