Закуска «Канапе з зеленим маслом»

Закуска «Канапе з зеленим маслом»


Інгредієнти до святкового новорічного столу чи фуршету (приблизно на 20 канапе ):

Масло вершкове - 1 пачка (180 г ),
Шпинат свіжий - 20 г,
Зелений горошок ( морожений ) - 20 г,
Стручкова квасоля ( морожена ) - 20 г,
Каперси - 10 г,
Сіль - за смаком,
Оливки з анчоусами - 1 банка,
Батон « Нарізний » - 1 шт.,
Зелень петрушки для прикраси - кілька гілочок,
Шпажки або зубочистки.

Приготування закуски:

Масло дістати заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Квасолю і горошок розморозити. Шпинат, горошок і квасолю викласти в друшляк і обдати окропом. Дати стекти рідині. Збити в блендері (або занурювальним блендером ) овочі та каперси, додати масло і сіль, ще раз все гарненько збити до отримання однорідної маси. Викласти в мисочку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

У батона видалити скоринку, нарізати хліб спочатку звичайними шматочками , а потім з них вирізати квадратики 3х3 см і злегка підсушити їх у духовці. Густо намазати заготовки канапе маслом, прикрасити половинками оливок і листям петрушки. Нанизати на шпажки або на зубочистки. Подавати на одному плоскому блюді або на декількох пиріжкових тарілках.

Варіант рецепта: подати зелене масло можна в закусочних кошиках чи тарталетках, доповнивши їх червоною ікрою. У цьому випадку кількість інгредієнтів збільште вдвічі, а оливки можете не використовувати.

Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль