Яйця - корисний і смачний продукт. Без яєць не обходиться жоден святковий і повсякденний стіл, крім того, яйця чудово підходять для кулінарних експериментів.
Нікому ще не вдалося порахувати , скільки всього існує рецептів омлетів і яєчні, запіканок та рулетів, адже навіть один «авторський» інгредієнт, доданий в рецепт, дивним чином змінює всю смакову гаму, і «народжується» нове блюдо. Саме тому яйця ніколи не набридають тим, хто їх любить - розширювати яєчне меню можна до нескінченності.
Ніжна на смак закуска, яка до того ж чудово виглядає на тарілці.
Авокадо очистити від шкірки, витягти кісточки, відразу ж полити лимонним соком і розім'яти виделкою або збити блендером. Змішати з вершковим сиром до однорідного стану. Яйця зварити «круто», очистити від шкаралупи, зрізати гострі кінці білка. Акуратно ложкою витягти жовтки і скласти їх в окрему миску. Вкласти в кожне яйце по скибочці риби так, щоб вона розподілилася по стінках, і за допомогою кондитерського шприца заповнити вільне місце, сирноавокадной масою.
Жовток розтерти і обваляти в ньому фаршировані яйця , змащені олією . Загорнути по одному в листя салату і викласти на тарілку.
Кабачки нарізати дрібними кубиками, викласти на добре розігріту сковорідку з олією. Обсмажити помішуючи до золотистої скоринки. Картоплю нарізати дрібною соломкою, додати до кабачків, посипати приправою і розмішати. Смажити 5 хвилин. Збити до рагу яйця, все ретельно перемішати і готувати ще 1 хвилину.
Яйця збити, додати борошно, сметану і сіль, розмішати так щоб не було грудочок. На сковороду налити трохи олії і вилити отриману масу. Поставити на повільний вогонь , накрити кришкою. Смажити до потрібної вам консистенції.
Варіант рецепта: у такий омлет можна загорнути солону або копчену червону рибу з помідорами і нарізаними кружечками оливками, а також зелену цибулю змішану з рисом.
Хліб нарізати маленькими кубиками, часник - довільно. На сковороді розігріти олію і викласти часник. Після того як піде часниковий запах, додати хліб і перемішати, тут же збити яйця, посолити і знову все ретельно розмішати. Як тільки білок і жовток затвердіють – забираємо з плити. Подавати відразу.