Підготовлені листя салату порвати руками або нашаткувати. Яйця відварити круто, розрізати навпіл. Жовток витягти і подрібнити на тертці. Зелень кропу подрібнити. Зелений солодкий перець очистити від насіння і плодоніжки і нарізати дрібним кубиком.
Для заправки святкового салату з'єднати в рівних пропорціях масло і бальзамічний оцет у мисці і добре збити віночком.
На порційні тарілки викласти листя салату, оливки, маслини, солодкий перець, мариновані помідори, кульки моцарелли, половинки маринованих патисонів. Посипати все натертим на тертці жовтком і подрібненою зеленню кропу.
У половинки яєчного білка покласти трохи ікри ( пів чайної ложки) і викласти їх на святковий салат. Полити салат заправкою.
Відео рецепт салату «Святий Данієль » від італійського кухаря Валентино Бонтемпи внесе святковий настрій навіть у сірі будні: