Ви вмієте смажити яловичину, щоб вона була підсмажена і соковита?

Яловича вирізка в гірчично-вершковому соусі

Яловича вирізка в гірчично-вершковому соусі

Нам знадобиться на 4 порції:

Вирізка яловича - 1 кг,
Цибуля шалот - 3 головки,
Вермут сухий - 75 мл,
Вершки 30% - 150 мл,
Гірчиця - 2 ст. ложки,
Естрагон (Тархун) - 5 гілочок,
Топлене вершкове масло,
Сіль,
Перець,
Борошно,
Кукурудза для гарніру.

Яловича вирізка в гірчично-вершковому соусі

Відварити кукурудзу до готовності в підсоленій воді. Розтопити на чавунній або сталевій сковорідці вершкове масло. Сковорідка з антипригарним покриттям нам не дуже підійде: на ній не залишаються «прижарки» від м'яса.

Нарізати м'ясо кружальцями завтовшки приблизно 1 см. У тарілці змішати борошно, сіль і перець. Обваляти м'ясо в борошні і обсмажити по 3 хвилини з кожного боку на середньо-сильному вогні. Головне, щоб борошно не пригоріло.


Яловича вирізка в гірчично-вершковому соусі

Цибулю шалот ріжемо маленькими кубиками. Перекладаємо м'ясо у вогнетривку форму і ставимо в тепле місце. На сковороді обсмажуємо цибулю шалот до прозорості.


Яловича вирізка в гірчично-вершковому соусі

Виливаємо вермут. Дерев'яною лопаткою відскребти з дна всі прижарки з м’яса. Коли вермут наполовину википить, додаємо вершки і гірчицю. Перемішуємо і через хвилину вимикаємо вогонь. З гілочок тархуну обриваємо листочки і дрібно їх рубаємо, і додаємо в соус. Кілька листочків залишаємо для прикраси.


Яловича вирізка в гірчично-вершковому соусі

З качанів кукурудзи смужками зрізуємо зерна. Викладаємо на підігріту тарілку м'ясо, смужки кукурудзи і поливаємо м'ясо соусом. Як показує практика, соус краще відразу подати ще в невеликій мисочці.

Схожі новини по темі Рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль