Час приготування 45 хв. Нам знадобиться на 2 порції:
Яловичина -500 г,
Молоко - 1 склянка,
Куркума - 1 ч. ложка,
Каєнський перець - за смаком,
Сіль, рослинне і вершкове масло.
Для гарніру:
Сочевиця - 1 склянка,
Яловичий бульйон - 250 мл,
Вино сухе -100 мл,
Цибуля - 1 головка.Яловичину нарізати тонкими пластинами і на 30 хвилин замочити в молоці. Цибулю дрібно порізати і обсмажити злегка в каструлі, де готуватиметься сочевиця на вершковому маслі. Додати сочевицю до цибулі і злегка обсмажити, постійно помішуючи. Якщо треба - додати ще трохи олії. Влити в сочевицю вино і готувати до випарювання.
Додати яловичий бульйон так, щоб він закривав сочевицю приблизно на 2 см, і відварити до готовності. Головне - не переварити, щоб замість розсипчастою, вона не перетворилася на кашу. М'ясо з одного боку посолити, посипати куркумою і каєнский перцем. Обсмажити 2-3 хвилини на суміші рослинного і вершкового масла. Перевернути м'ясо в куркумі і смажити ще хвилини 2. Якщо любите яловичину сильної прожарки - обсмажте ще по 2 хвилинки з кожного боку. Загорніть м'ясо у фольгу і дайте "відпочити" 10 хвилин в теплому місці. Залишилося тільки викласти м'ясо на тарілку, додати сочевицю і трохи овочів і трав.
Приємного апетиту!