Відварити курячу ніжку і грудку в підсоленій воді до готовності. Вийняти м'ясо птиці з бульйону, остудити, відокремити від кісток і нарізати кубиком або соломкою. Білу частину зеленої цибулі подрібнити і обсмажити на олії. Гриби розрізати навпіл, потім нашаткувати тонко. Додати гриби до цибулі, трохи посолити і обсмажити. Готові гриби остудити.
Огірки нарізати кубиками або брусочками, зелень петрушки подрібнити. Додати все це до курячого м'яса. Маслини розрізати на 3 частини і додати в салат. Все перемішати. Додати в салат гриби, майонез і подрібнений зелену цибулю (половину). Салат перемішати. Остудити. Викласти салат в порційні тарілки, прикрасити його подрібненою цибулею, майонезом.
Порада: при бажанні можна додати в цей салат кубиками нарізаний сир, приблизно грамів 50 - 100.
Цікаво, що салат з грибами і куркою хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Тому залежно від пори року ви можете вибрати спосіб його подачі. Приємного апетиту!