Смажена яловичина в куркумі

Смажена яловичина в куркумі


Нам знадобиться (45 хвилин)

На 2 порції:


Яловичина -500 г,
Молоко - 1 склянка,
Куркума - 1 год ложка,
Каєнський перець - за смаком,
Сіль, рослинне і вершкове масло.

Для гарніру:

Сочевиця - 1 склянка,
Яловичий бульйон - 250 мл,
Вино сухе -100 мл,
Цибуля - 1 головка.


Яловичину нарізати тонкими пластами і на 30 хвилин замочити в молоці.


Смажена яловичина в куркумі

Цибулю дрібно порізати і обсмажити злегка в каструлі, де готуватиметься сочевиця на вершковому маслі.


Смажена яловичина в куркумі

Додати сочевицю до цибулі і злегка обсмажити, постійно помішуючи. Якщо треба - додати ще трохи олії. Влити в сочевицю вино і готувати до випарювання.

Додати яловичий бульйон так, щоб він закривав сочевицю приблизно на 2 см, і відварити до готовності. Головне - не переварити, щоб замість розсипчастою, вона не перетворилася на кашу.


Смажена яловичина в куркумі

М'ясо з одного боку посолити, посипати куркумою і каєнським перцем. Обсмажити 2-3 хвилини на суміші рослинного і вершкового масла.


Смажена яловичина в куркумі

Перевернути м'ясо в куркумі і смажити ще хвилини 2. Якщо любите яловичину сильного прожарювання - обсмажте ще по 2 хвилинки з кожного боку.


Смажена яловичина в куркумі

Загорніть м'ясо у фольгу і дайте "відпочити" 10 хвилин в теплому місці.

Залишилося тільки викласти м'ясо на тарілку, додати сочевицю і трохи овочів і трави. Приємного апетиту!

Схожі новини по темі Рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль