Грудинку промити і обсушити. Нашпигувати часником, натерти меленим перцем і сіллю, покласти в підходящу посуд, поставити під гніт і прибрати в холодильник мінімум на три години, а краще - на добу. Якщо хочете, щоб ваше м'ясо мало смак копченого, можете скропити його коптильною рідиною.
Дістати свинину з холодильника, очистити зайву сіль і перець, взяти відповідний за розміром шматок фольги, покласти на неї м'ясо і посипати з усіх боків перетертим в руках лавровим листом і чорним перцем горошком. Загорнути м'ясо у фольгу так, щоб рідина, яка буде утворюватися при запіканні, не просочилася назовні. Покласти на деко і поставити в духовку на 1,5-2 години при температурі 180 градусів.
Можна запекти грудинку і в аерогрилі - на низькій решітці, 1 годину при температурі 200 градусів.
Дати грудинці охолонути, не розгортаючи фольгу і не витягуючи м'ясо з духовки або аерогриля. Перед подачею на стіл нарізати тонкими скибочками. Подавати з хріном або гірчицею.