Картоплю нарізати скибочками по 0,5 см, цибулю - тонкими півкільцями, моркву - кружальцями, свинину - невеликими рівномірними шматочками. На дно кожного горщика налити трохи олії, покласти цибулю, потім моркву і скибочки картоплі, злегка посолити картоплю, за бажанням - змастити майонезом. Потім викласти свинину, посолити, поперчити, додати лавровий листок, мускатний горіх і повторити шари - цибуля, морква, картопля. Зверху картоплю знову присолити, поперчити, змастити олією або майонезом. Додати трохи води. Горщики повинні бути набиті щільно.
Поставити горщики на деко і прибрати в холодну духовку, готувати 1 годину при температурі 200-220 градусів. Подавати гаряче в горщиках, попередньо посипавши рубаною зеленню петрушки.
Як варіант - можна додати в горщики чорнослив - по 3-4 штучки в кожен, на шар м'яса. Так само можна за 5 хвилин до готовності витягнути горщики з духовки і посипати зверху тертим сиром.
Гриби замочити на ніч. Гречку залити водою за 2 години до приготування і трохи посолити. У великий глиняний горщик для запікання викласти гречку, додати в неї гриби. М'ясо нарізати невеликими шматочками, обсмажити в олії на швидкому вогні до золотистої скоринки, додати до крупи разом з маслом від обжарки. Покласти приправу. Все перемішати і поставити в холодну духовку. Готувати 1,5-2 години при мінімальній температурі, періодично помішуючи. Як варіант - можна попередньо відварити і обсмажити гриби, додавши до них при смаженні ріпчасту цибулю.