А ви печете хліб?

Пісний хліб з овочами.

Пісний хліб з овочами.


Нам буде потрібно:
Борошно пшеничне - 200 г,
Борошно житнє - 150 г,
Картопля (середнього розміру) - 3-4 шт.,
Цибуля-порей - 1/3 стебла,
Перець солодкий (невеликий) - 1 шт.,
Зелень петрушки (або інша) - 1 пучок,
Олія рослинна - 3 ст. ложки,
Дріжджі (сухі) - 5 г,
Сіль.

Пісний хліб з овочами.

Картоплю зварити в солоній воді. Потім воду злити, картоплю остудити і подрібнити на тертці. Зливаючи картопляний відвар, потрібно залишити 1 склянку цього відвару і остудити його до стану парного молока.


Пісний хліб з овочами.

У перці видалити насіння і плодоніжку, нарізати м'якоть дрібними кубиками. Зелень петрушки подрібнити. Цибулю-порей нарізати тонкими півкільцями.


Пісний хліб з овочами.

Борошно з'єднати з дріжджами, перемішати. Додати підготовлені овочі і зелень, перемішати. Поступово додаючи картопляний відвар в борошно з овочами, замісити щільне тісто.


Пісний хліб з овочами.

Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце приблизно на годину. Коли тісто збільшиться вдвічі, його слід обім’яти, додати рослинне масло, добре перемішати, викласти у форму для випікання, дати час тісту трохи підійти і поставити в духовку на 35-45 хвилин при 180 градусах. Готовий хліб викласти на дерев'яну дошку, накрити кухонним рушником і дати охолонути.


Схожі новини по темі Рецепти / Випічка



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль