Картоплю зварити в солоній воді. Потім воду злити, картоплю остудити і подрібнити на тертці. Зливаючи картопляний відвар, потрібно залишити 1 склянку цього відвару і остудити його до стану парного молока.
У перці видалити насіння і плодоніжку, нарізати м'якоть дрібними кубиками. Зелень петрушки подрібнити. Цибулю-порей нарізати тонкими півкільцями.
Борошно з'єднати з дріжджами, перемішати. Додати підготовлені овочі і зелень, перемішати. Поступово додаючи картопляний відвар в борошно з овочами, замісити щільне тісто.
Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце приблизно на годину. Коли тісто збільшиться вдвічі, його слід обім’яти, додати рослинне масло, добре перемішати, викласти у форму для випікання, дати час тісту трохи підійти і поставити в духовку на 35-45 хвилин при 180 градусах. Готовий хліб викласти на дерев'яну дошку, накрити кухонним рушником і дати охолонути.
Якщо вам хочеться чогось екзотичного, можна спекти турецький плоский хліб - піде. Інгредієнти для нього напевно знайдуться у кожної господині або в будь-якому магазині: