Домашній хліб «Сирний».

Домашній хліб «Сирний».


Нам буде потрібно:

Борошно - 500 г,
Сир - 200 г,
Молоко - 1 стакан,
Масло вершкове - 50 г,
Дріжджі сухі - 1 ч. ложка,
Цукровий пісок - 2-3 ст. ложки,
Родзинки без кісточок - 1 жменя,
Сушена журавлина - небагато,
Сіль.


Домашній хліб «Сирний».

У мисці з'єднати борошно, дріжджі, сіль, цукор, перемішати. У борошно вилити тепле молоко, розтоплене вершкове масло, додати сир і замісити тісто. Накрити його серветкою і залишити в теплому місці години на 2.


Домашній хліб «Сирний».

Трохи розкачати тісто, викласти на нього родзинки, присипати його невеликою кількістю борошна і ще раз вимісити.


Домашній хліб «Сирний».

Потім сформувати тісто у вигляді батона і залишити, накривши серветкою, хвилин на 40 в теплому місці.


Домашній хліб «Сирний».

По закінчення часу викласти тісто на посипане борошном деко, випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, хвилин 40-50. Перевірити готовність дерев'яною паличкою. Для цього необхідно застромити її в хліб і витягти, якщо вона залишиться сухою - хліб готовий. Якщо тісто на неї налипло, то потрібно ще потримати хліб в духовці.

Готовий хліб вийняти, покласти на дерев'яну обробну дошку, накрити рушником і дати трохи «відпочити» під ним. До сирного хліба можна подати молоко або какао.

Схожі новини по темі Рецепти / Випічка



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль