У мисці з'єднати борошно, дріжджі, сіль, цукор, перемішати. У борошно вилити тепле молоко, розтоплене вершкове масло, додати сир і замісити тісто. Накрити його серветкою і залишити в теплому місці години на 2.
Трохи розкачати тісто, викласти на нього родзинки, присипати його невеликою кількістю борошна і ще раз вимісити.
Потім сформувати тісто у вигляді батона і залишити, накривши серветкою, хвилин на 40 в теплому місці.
По закінчення часу викласти тісто на посипане борошном деко, випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, хвилин 40-50. Перевірити готовність дерев'яною паличкою. Для цього необхідно застромити її в хліб і витягти, якщо вона залишиться сухою - хліб готовий. Якщо тісто на неї налипло, то потрібно ще потримати хліб в духовці.
Готовий хліб вийняти, покласти на дерев'яну обробну дошку, накрити рушником і дати трохи «відпочити» під ним. До сирного хліба можна подати молоко або какао.