За добу до приготування хліба поставте закваску. Змішайте борошно, дріжджі (їх слід попередньо розкришити руками) і воду. Вимішуйте 5 хвилин і, накривши рушником, поставте в тепле місце. Закваска готова.
Наступного дня змішайте всі інгредієнти і додайте до них закваску. На найменшій швидкості міксера або руками вимісити досить еластичне тісто, щоб воно не прилипало до рук. Сформуйте кулю, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 2 години.
Дістаньте тісто і розкачайте руками у формі прямокутника (не користуючись качалкою). Потім поріжте на 4 однакові смуги.
Кожну смужку слід скласти навпіл і скріпити руками, а потім ще раз скласти навпіл і запечатати руками і поставити в тепле місце на присипаний борошном рушник на 1 годину. При цьому зверху теж накрити рушником.
Розігріти духовку до 200 градусів. На деко викласти по одному прямокутнику, а потім їх трохи розтягнути в довжину. За допомогою пульверизатора скропити духовку декілька разів водою і відразу поставити Чіабатту.
Випікати близько 20 хвилин до золотистого кольору. Подавати Чіабатту можна ще теплою з кількома шматочків вершкового масла.