Чіабатта.

Чіабатта.


Нам буде потрібно:

закваска:

Пшеничне борошно - 300 г,
Вода - 160 мл,
Свіжі дріжджі - 12 г.

тісто:

Пшеничне хлібопекарське борошно - 500 г,
Свіжі дріжджі - 15 г,
Вода кімнатної температури - 360 мл,
Оливкова олія холодного віджимання - 3 ст. ложки,
Сіль - 2 ч. ложки без гірки.


Чіабатта.

За добу до приготування хліба поставте закваску. Змішайте борошно, дріжджі (їх слід попередньо розкришити руками) і воду. Вимішуйте 5 хвилин і, накривши рушником, поставте в тепле місце. Закваска готова.


Чіабатта.

Наступного дня змішайте всі інгредієнти і додайте до них закваску. На найменшій швидкості міксера або руками вимісити досить еластичне тісто, щоб воно не прилипало до рук. Сформуйте кулю, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 2 години.


Чіабатта.

Дістаньте тісто і розкачайте руками у формі прямокутника (не користуючись качалкою). Потім поріжте на 4 однакові смуги.


Чіабатта.

Кожну смужку слід скласти навпіл і скріпити руками, а потім ще раз скласти навпіл і запечатати руками і поставити в тепле місце на присипаний борошном рушник на 1 годину. При цьому зверху теж накрити рушником.

Розігріти духовку до 200 градусів. На деко викласти по одному прямокутнику, а потім їх трохи розтягнути в довжину. За допомогою пульверизатора скропити духовку декілька разів водою і відразу поставити Чіабатту.

Випікати близько 20 хвилин до золотистого кольору. Подавати Чіабатту можна ще теплою з кількома шматочків вершкового масла.

Схожі новини по темі Рецепти / Випічка



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль