Варимо м'ясо-кістковий бульйон. Буряки обчищаємо, промиваємо, нарізуємо соломкою, солимо, збризкуємо оцтом, перемішуємо, кладемо у ка¬струлю, додаємо жир, зібраний під час варіння бульйону, томат-пюре, цу¬кор і тушкуємо до на пів готовності. Підготовлені ріпчасту цибулю, морк¬ву та петрушку нарізуємо соломкою і пасеруємо.
Обчищену картоплю нарізуємо і кладемо у проціджений бульйон, до-водимо до кипіння. Додаємо нарізану соломкою чи кубиками свіжу капу¬сту і варимо 10—15 хв. Після цього в каструлю кладемо тушковані буря¬ки, пасеровані коріння й цибулю, на¬різані свіжі помідори, гіркий та за¬пашний перець, лавровий лист, пасе¬роване на вершковому маслі й роз¬ведене бульйоном борошно. Даємо 5 хв покипіти, заправляємо товченим із зеленню петрушки та часником салом (шпик), доводимо до кипіння й даємо настоятися протягом 15— 20 хв.
Подаючи на стіл, у тарілку з бор¬щем кладемо порцію вареного м'яса, сметану і посипаємо зеленню пет¬рушки та кропу.