Візьмемо для котлет охолоджене м'ясо грудки і стегна індички, поєднання яких додасть котлетам оригінальний смак. Підготовлене м'ясо наріжемо середніми кубиками і пропустимо через середню решітку м'ясорубки. Можна це зробити 2 рази.
У фарш додамо сіль, перець, яйце, манку, вершки і оливки. Добре перемішаємо фарш і дамо йому трохи постояти в прохолодному місці.
Така кількість м'яса дозволяє приготувати частину котлет відразу, а частину заморозити. Для цього формуємо котлети, частину викладаємо в один шар на деко або обробну дошку і відправляємо в морозилку. Після того як вони замерзнуть, необхідно помістити їх в герметично закриту ємність, використовувану для морозильних камер.
Іншу частину викладаємо на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо з 2-х сторін хвилини по 3-5, а потім доводимо до готовності в духовці або під кришкою.
Подаємо з гарніром за смаком, наприклад з розсипчастою гречаною кашею.