Реберця викласти в миску, посолити, поперчити, додати коньяк, оливковуe олію, приправу для свинини. Добре втерти маринад в м'ясо, залишити маринуватися в холодному місці години 2 або більше.
Для глазурі з'єднати в мисці цедру лимона і сік лимона, кетчуп, мед, оливкову олію, подрібнений часник. Все добре перемішати.
Замариновані реберця викласти на деко або решітку і готувати при температурі 180 градусів хвилин 20 - 25.
Вийняти реберця з духовки, змастити їх глазур'ю і довести в духовці до готовності протягом 10 -15 хвилин.
При подачі посипати реберця подрібненим кропом і зеленою цибулею.
Любителям гостренького сербський шеф-кухар Серж Маркович пропонує приготувати для цієї страви особливий соус. Для цього нам знадобиться гострий перець, помідори, спеції, винний оцет, трохи зелені. Спробуємо?