Натерти курячі стегна сіллю і перцем. Викласти на деко і готувати при температурі 180 градусів в духовці до готовності, приблизно 35 хвилин. При бажанні стегна можна відварити.
Якщо робити салат в салатниці, то можна залишити розмір шматочків ананаса і грибів такими, які вони є. Залишиться тільки натерти сир, остудити і подрібнити м'якоть готових курячих стегон і шарами викласти все в салатник. Для порціонної подачі даного салату можна ще трохи подрібнити гриби і шматочки ананаса.
Для того, щоб приготувати салат в порційних келихах (креманках чи інший посуді), необхідно викласти на дно келиха гриби або ананас. Додати подрібнене куряче м'ясо.
Потім викласти шар ананаса або грибів. Додати трохи подрібненого кропу.
Змастити останній шар невеликою кількістю сметани або майонезу, викласти невелику гілочку кропу, як символ новорічного свята - ялинки.
Припорошити всі «снігом» з тертого сиру. Прикрасити «гілочку ялинки» святковими кульками, наприклад зернами граната.