«Закоханість» - незвичайний і смачний салат з куркою до новорічного столу. На 2-3 порції вам знадобиться 300 грамів сиру, 3-4 огірка, 1-2 курячого філе, будь-які спеції і трави, оливкова олія, 10 свіжих печериць, майонез, кунжут і сіль.
Куряче філе потрібно відварити або запекти з приправами в фользі в духовці протягом 30 хвилин, а потім нарізати його дрібними кубиками. Шампіньйони також нарізаємо невеликими скибочками, обсмажуємо 6-8 хвилин в оливковій олії. Змішуємо курку, гриби, додаємо нарізаний огірок і заправляємо майонезом.
Сир натріть на крупній тертці і викладіть рівним шаром в сковороду. Сковорода обов'язково повинна бути сухою, а сир потрібно плавити на середньому вогні. Коли сир перетвориться в однорідний коржик, дайте йому трохи охолонути. Поки сир остигає, підготуйте невелику банку (підійде літрова). Теплий сирний коржик перекладаємо акуратно з сковороди на перевернуту дном догори банку, надаємо коржику форму кошика і даємо затвердіти. У цей «кошик» ви зможете скласти салат і прикрасити його на свій розсуд.
«Таємна пристрасть»
Для м'ясного салату «Таємна пристрасть» вам знадобиться консервована кукурудза, шинка, колечка консервованого ананаса, 100 грам твердого сиру, 2 яйця, майонез для заправки, а також низькі склянки для сервіровки салату. Яйця варимо, дрібно нарізаємо окремо шинку, ананаси і яйця і починаємо викладати продукти шарами в склянки в наступному порядку: кукурудза, яйце, шинка, ананас, сир. Прикрасити можна пузатими бджілками з помідорів чері і великих маслин, нанизаних на зубочистки.
Цей салат чудово буде виглядати на новорічному столі. Вам знадобиться солене філе сьомги, лосося або форелі, 2 картоплини, 100 грам сиру, 3 яйця, маленька цибулина, листя салату. Яйця і картоплю варимо, дрібно нарізаємо їх і цибулю, сир потрібно натерти на середній терці. Змішуємо, заправляємо майонезом. На велику тарілку тонким шаром викладаємо «квіточкою» листя салату, поверх них акуратно викладаємо столовою ложкою салат, надаючи йому форму зірочки. Філе риби нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо їх рівним шаром поверх «зірки».
Якщо у Новому 2013 році Ви, організовуючи святкове застілля, сміливо вирішили відмовитися від набридлого грецького салату, моркви по-корейськи і вінегрету, то можна озброїтися наступними рецептами.
Для цього салату вам знадобиться 1 качан китайської капусти, 6-7 редисок, 2-3 огірка, 2-3 яйця, майонез і 1 морквина для прикраси. Огірок і редиску нарізаємо кружальцями, шаткуємо капусту, яйця варимо і ріжемо кубиками, заправляємо салат майонезом і викладаємо у вазу або салатниці. З морквини можна вирізати кілька простих ялинок і зірок і прикрасити ними салат.
Цей новорічний салат більш ситний і «солідний», для нього вам знадобиться 3 картоплини, 2-3 солоних огірка, 2-3 моркви, банку консервованого горошку, 300 грам печериць, зелена цибуля, 2 ст.л. оливкової олії, сіль і спеції за смаком. Шампіньйони обсмажуємо в рослинному маслі, солимо. Моркву, яйця і картоплю треба відварити і нарізати приблизно однаковими кубиками. Змішуємо з грибами, додаємо кубики огірка і горошок, заправляємо майонезом.
Святкове застілля в честь Нового 2013 року має бути особливо багатим, раз вже ми пережили кінець світу, тому навіть до салатів потрібно підійти творчо. Ті ж олів'є і «оселедець під шубою» можна прикрасити «їстівним» новорічним декором, причому більш оригінальним, ніж половинка яйця або узори з горошку. Наприклад, з дрібних гілочок кропу можна скласти ялинку, прикрасити її зіркою з морквини і «кульками» з кукурудзи.
Ще можна вирізати простий трафарет у вигляді ялинки, зірочок та інших новорічних символів і засипати його дрібно натертим яйцем або сиром. Головне попередньо ретельно розрівняти салат у вазі. Для більш витіюватих трафаретів, начебто сніжинок або візерунків, можна використовувати запашний перець, він йде до багатьох м'ясних салатів, тому страву ви не зіпсуєте. Якщо ви сервіруєте салат в маленьких салатницях для кожної людини, то прикрасьте його вирізними фігурками з яблука, моркви чи хліба.Незвично можна сервірувати салат на Новий 2013 рік у вигляді символу 2013 року - змії, але це підходить тільки для салатів щільної консистенції з дрібно нарізаними інгредієнтами. Складіть салат у вигляді змійки (нічого страшного, якщо вона буде товстою і короткою), зробіть луску з тонко нарізаного кружечками огірка або листочків петрушки, «морду» змії можна зробити з яйця з «очима» з маслин, оливок, гороху і кукурудзи, язик - із зеленої цибулі або кропу.