Шиї і крило (можна крило індички замінити на ніжку) індички залити холодною водою так, щоб вода тільки покрила м'ясо. Довести до кипіння, зняти піну і варити хвилин 30. Потім додати цілу моркву, цибулину також цілком, стебла зелені, сухі коріння, продовжити варити бульйон ще хвилин 30 - 40. Хвилин за 20 до готовності бульйону його необхідно посолити і поперчити.
Вийняти м'ясо з бульйону, відділити його від кісток, остудити.
Бульйон процідити. При бажанні замочити потрібну кількість желатину в охолодженому бульйоні. Набряклий желатин нагріти на водяній бані і вилити у гарячий бульйон, перемішати, бульйон процідити.
М'ясо індички і моркву нарізати кубиком. Зелень подрібнити. З'єднати все це в мисці, перемішати і розкласти по формах.
Залити м'ясо з морквою і зеленню бульйоном. Поставити в холодильник для того, щоб він застиг.
Холодне, холодець, ... Як тільки не називають це чудове блюдо. Безперечно одне - це одне з найсмачніших страв на святковому столі. Важко уявити собі новорічне меню без холодцю. Так і не будемо цього робити, а приготуємо його за класичним рецептом з відео майстер-класу!