Гості на порозі, а у вас немає часу приготувати хитромудре блюдо? Ця закуска прийде вельми до речі! Притому страву настільки легко готувати, що з нею впорається навіть починаюча господиня.
Нам буде потрібно:
Форель слабо солена 250 г,
Сир з зеленню 1 баночка
Зелень за смаком 1 пучок
Салатні листя трохи
Зелена цибуля трохи
Акуратно нарізати рибу тонкими пластинами.
Рибні пластини викласти в нахлест в 2 ряди на харчову плівку або папір для випікання, на них шаром сир і листочки зелені без гілочок в 1 ряд.
Згорнути рибу з сиром рулетом і залишити в холодильнику на 1-2 години.
Потім гострим ножем розрізати рулет на шматочки і викласти на салатні листя. Прикрасити блюдо зеленню і пір'їнками цибулі. Перед подачею охолодити.
А ви знаєте, що у другу п'ятницю жовтня відзначається чудове свято - День яйця? Це неофіційне свято всіх любителів настільки корисного продукту, з якого можна приготувати не тільки закуски, салати, супи, другі страви, але також випічку і десерти. Всього, що можна приготувати з яєць не перелічити. Про шкоду яєць більше міфів, ніж правди. Яйця містять велику кількість вітамінів і мінералів і для нашого організму дуже корисні.
Гриби промити, обсушити, розрізати на частини і подрібнити, наприклад, за допомогою блендера. Подрібнені гриби посолити і обсмажити на топленому маслі до готовності.
Яйця відварити на круто, остудити, очистити, зрізати частину верхівки і видалити жовток.
Змішати в мисці печериці, подрібнені на тертці жовтки, подрібнені зелений лук і частину кропу, сир, спеції, все добре перемішати. Наповнити начинкою «бочечки» з білка. На тарілку викласти листя салату, фаршировані грибної начинкою яйця, прикрасити страву зеленню кропу.
Для любителів гострих страв ми пропонуємо новий оригінальний рецепт закуски. Незвичайне поєднання сиру та пекучого перцю дозволяють створити одночасно м'який, але з легкої гостротою смак. Ця пікантна закуска - для справжніх цінителів смаку!
У помідора зрізати верхівку, акуратно вийняти м'якоть (вона не знадобиться). Зелень і часник подрібнити. У гострого перчика видалити насіння, м'якоть перцю подрібнити.
Сир з'єднати із зеленню (трохи кропу залишити для прикраси), часником, гострим перчиком, спеціями і добре перемішати. Якщо сир сухуватий, то можна додати 1-2 ст. л. молока або вершків.
Наповнити чашечки помідорів сирною начинкою. Посипати подрібненим кропом. Подати закуску охолодженою.
Приготувати домашній сир зовсім не складно! Рецептів домашніх сирів досить багато, ми пропонуємо вам гострий сир з часником і пікантною ноткою молодої зелені і волоського горіха. Для того, щоб приготувати цей сир, потрібен хороший, не надто вологий, сир і трохи терпіння.
Ретельно розтерти сир вручну або за допомогою блендера до м'якого, однорідного стану.
Часник пропустити через часниковий прес, подрібнити на дрібній тертці або дуже дрібно нарізати. Зелень кропу подрібнити. Горіхи порізати не дуже дрібно.
З'єднати сир, зелень кропу, часник, горіхи. Трохи посолити масу, що вийшла і ретельно перемішати.
Застелити сито або іншу ємність - наприклад, друшляк, чистою марлею. Викласти сир на марлю і утрамбувати його досить щільно.
Закрити поверхню сирної маси марлею, поставити зверху тарілочку за розміром і помістити на неї вантаж. Все це поставити в холодильник дні на 2-3.
Прекрасна закуска готова!
Кількість часнику залежить від вашого бажання. Наведений рецепт розрахований на любителів сильного часникового смаку. Решта можуть додати від 10 до 15 грамів часнику.