Кращі новорічні страви з м'яса. Страви зі свинини

Свинина в солодкому соусі
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви зі свинини

Нам буде потрібно:
Свиняча корейка - 900 г,
Апельсин - 1 шт.,
Мед - 3 ст. л.,
Соєвий соус - 3 ст л.,
Олія рослинна - 3 ст. л.,
Часник - 3 зубчики,
сіль,
перець,
Гарнір по смаку.

Кращі новорічні страви з м'яса. Страви зі свинини

М'ясо вимити, обсушити і порізати на 6 шматочків.
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви зі свинини

Для маринаду з'єднати мед, масло, подрібнений часник, трохи солі, чорний перець, соєвий соус і апельсиновий сік, добре перемішати.
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви зі свинини

Свинину замаринувати і залишити на ніч. Потім м'ясо вийняти з маринаду.
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви зі свинини

Обсмажити шматки свинини на сковороді з 2-х сторін по 2 хвилини і довести в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин. А можна і під кришкою на сковороді. Для соусу маринад уварити до загустіння на сковороді, де обсмажувалася свинина. Подати м'ясо можна з соусом або овочами на гарнір.


Свиняча рулька «Октоберфест»
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви зі свинини

Свиняча рулька відмінно підходить для запікання, смаження і відварювання з травами, овочами і різними спеціями у вигляді основного блюда для свята Октоберфест. Якщо у вас велика компанія, то можна приготувати кілька рульок по 1-1,5 кг або свинячу ніжку від 3 і більше кілограм.



Нам буде потрібно:

Свиняча нога - 3 кг,
Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.,
Морква - 2 шт.,
Корінь петрушки (сухий) - 2 ст. ложки,
Корінь селери (сухий) - 2 ст. ложки,
Розмарин (сухий) - 3-4 гілочки,
Часник - 1 головка,
Лавровий лист - 4 шт.,
Пиво - 150 мл,
Цукор - 2 ст. ложки,
сіль,
Перець чорний горошком.


Моркву, цибулю і часник очистити. Свинячу ніжку добре промити, помістити в каструлю разом з цибулею, морквою, часником, корінням, травами і спеціями. Лавровий лист можна покласти відразу або за 30 хвилин до закінчення варіння.

Залити ніжку з травами, овочами та спеціями окропом. Варити на середньому вогні після закипання години 2.

Готову ніжку вийняти з бульйону, викласти на деко, покрите папером для запікання. В пиво додати цукор і перемішати до розчинення цукру. Полити ніжку невеликою кількістю пива з цукром і поставити в духову шафу, розігрітий до 200 градусів хвилин на 20-30.

Періодично необхідно поливати свинячу ніжку пивом з цукром для того, щоб вона набула красивого карамельного коліру. Готову ніжку викласти на блюдо. На гарнір до свинячої ніжцкиі Октоберфест можна подати кислу капусту, відварну картоплю і свіжі овочі.


М'ясо з цибульним соусом
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви зі свинини

Ця страва стане прекрасним варіантом для сімейної вечері, але в той же час прикрасить будь-який святковий новорічний стіл. Смачна фантазія на тему відомого французького блюда!


Нам буде потрібно:
Цибуля - 300 г,
Бульйон - 100 мл,
Сметана - 100 мл,
Гірчиця - 1 ч. ложка,
Свиняча вирізка - 4 скибочки,
Рослинне масло,
перець,
Сіль.

Цибулю нарізати скибочками завтовшки 0,5 см. Розігріти на сковороді трохи олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні при постійному помішуванні приблизно 10 хвилин до золотистого кольору.

До цибулі додати бульйон і тушити ще 5-7 хвилин, не накриваючи кришкою. Додати сметану, посолити, поперчити і тушити приблизно 2 хвилини. Потім покласти гірчицю, добре перемішати і зняти з вогню.

М'ясо вимити, обсушити. Розігріти на сковороді трохи олії і смажити м'ясо по 4 хвилини з кожного боку. М'ясо подати з цибульним соусом.

Схожі новини по темі Рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль