Ми не пропонуємо вам поставити на стіл всі закуски, які любить змія, хоча це і можливо в країнах південно-східної Азії, де готувати і їсти такі страви в порядку речей, причому сама винуватиця торжества теж є делікатесом. Нам підійдуть страви простіші і звичніші: з яловичини та телятини, свинини, птиці та обов'язково - кролика.
У передноворічній суєті час летить непомітно, тому підготовку до свята ми вирішили оголосити заздалегідь, щоб ви встигли все передбачити, продумати, які страви будуть на новорічному столі, і закупити необхідні продукти.
Вибирайте рецепти які Вам сподобалися, всі вони дуже смачні і заслуговують на увагу, і, звичайно, не забудьте поділитися з нами сімейними рецептами та кулінарними ідеями!
Ви вже склали новорічне меню? Пропонуємо вам рецепт запеченої качки з скибочками картоплі і часточками грейпфрута. Дуже смачне блюдо з м'яса стане прикрасою святкового столу!
Качку необхідно промити, обсушити, обпалити. А також можна використовувати пінцет для видалення зайвих волосків. Натерти її сіллю, перцем. Грейпфрут розрізати навпіл, з однієї частини вичавити сік на тушку птиці, поливши і внутрішню частину соком. Обсипати всю тушку сухими спеціями і залишити в холодному місці на 2-3 години, можна на ніч.
Картоплю відварити в мундирі до готовності, остудити, очистити.
Викласти качку спинкою на деко. Крила качки, щоб не згоріли, можна обгорнути фольгою. Готувати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1,5 години. Періодично необхідно тушку поливати жиром який виділяється.
Хвилин за 10 -15 до готовності качки викласти на деко підготовлену картоплю, щоб вона прогрілася і зарум'янилася. Дольки грейпфрута звільнити від плівок. Подати качку на блюді з картоплею, моченими яблуками і часточками грейпфрута, прикрасити гілочкою зелені.
Цей рецепт обов'язково сподобається Вам і вашим гостям. Фарширована качка - головна страва новорічного столу!
Гречану крупу залити водою (на 2 пальці вище рівня крупи), трохи посолити і готувати на сильному вогні, поки вода не випарується. Потім накрити кришкою, вимкнути і дати трохи постояти.
Моркву подрібнити на тертці і злегка пасерувати на маслі. Гриби нарізати довільно і трохи обсмажити на маслі. Можна об'єднати гриби з морквою і трохи потомити разом.
Качку посолити, натерти сумішшю сухих трав. Якщо суміш містить сіль, то солити необхідно поменше.
Змішати гриби, морква і гречку і начинити сумішшю качку. Якщо начинка залишиться, то її можна використовувати як гарнір. Закріпити отвір зубочистками.
Помістити качку на деко з гратами і запікати в попередньо нагрітій до 160-180 градусів духовці до готовності (1:00 і більше), періодично поливаючи жиром.
Подавати качку цілою (можна також розрізати на порційні шматки) з гречкою в якості гарніру.
Мало хто знає, що приготувати відбивні можна не тільки зі свинини або яловичини, набагато соковитіше, м'якше і смачніше вони виходять з м'яса птиці. Притому готується таке блюдо на швидку руку. Тому якщо у вас не вистачає часу, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою.
Куряче філе розрізати уздовж шматка, але не до кінця, розгорнути обидві частини. Вийде шматок в 2 рази більшого розміру. Викласти його на плівку, накрити зверху плівкою і злегка відбити. Трохи посолити і поперчити.
Помідори нарізати тонкими кружечками. Сир подрібнити на тертці. Порізати зелень.
Викласти курячі шніцелі на деко, зверху покласти помідори, посипати зеленню. Помідори посолити і поперчити за смаком. Рівномірно розподілити на помідори із зеленню йогурт, а потім посипати тертим сиром.
Поставити в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 15-20. Страва готова.
Гострі курячі ніжки з пікантним соусом - відмінне блюдо для сімейної вечері. Спеції та приправи підібрані так, щоб підкреслити смак страви. Спробуйте, вам сподобається!
Підготовлені ніжки посолити, поперчити і залишити так від 30 хвилин до 2 годин. Потім готувати на деку при 180-200 градусах хвилин 30-40.
З апельсинів вичавити сік. Корінь імбиру очистити і потерти на тертці. Змішати в мисці сік, соус чилі, імбир і соєвий соус, збити віночком. Зелень і цибулю подрібнити, додати в соус перед подачею блюда.
Викласти готові ніжки на блюдо, полити соусом і подати. На гарнір до такої страви відмінно підійде відварний рис.
Якщо вам подобається м'ясо птиці з легким солодкуватим присмаком і ароматом персика, тоді ви неодмінно полюбите це блюдо, приготоване за нашим рецептом!
Створіть атмосферу свята і гарного настрою для всієї родини, приготуйте фаршировану курку в духовці!
Підготовлену курку натерти сіллю і червоним перцем зовні і всередині. Залишити полежати в прохолодному місці. Персики розрізати навпіл, видалити кісточки і нарізати на часточки.
Рис відварити в невеликій кількості води до напівготовності. Остудити.
Змішати персики, рис, каррі, і нафарширувати цією начинкою курку. Отвір зашити нитками або скріпити зубочисткою.
Помістити фаршировану курку і начинку, якщо вона залишилася, в пакет для запікання. Можна додати зелені. Пакет закрити і поставити в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Можна курку ще залишити хвилин на 10-15 при вимкненій духовці.
Подати курку можна цілою на блюді або шматочками на порційній тарілці. Прикрасити блюдо можна половинками персиків або абрикосів.