Кращі новорічні страви з м'яса. Страви з качки і курки

Кращі новорічні страви з м'яса. Страви з качки і курки

Ми не пропонуємо вам поставити на стіл всі закуски, які любить змія, хоча це і можливо в країнах південно-східної Азії, де готувати і їсти такі страви в порядку речей, причому сама винуватиця торжества теж є делікатесом. Нам підійдуть страви простіші і звичніші: з яловичини та телятини, свинини, птиці та обов'язково - кролика.

У передноворічній суєті час летить непомітно, тому підготовку до свята ми вирішили оголосити заздалегідь, щоб ви встигли все передбачити, продумати, які страви будуть на новорічному столі, і закупити необхідні продукти.

Вибирайте рецепти які Вам сподобалися, всі вони дуже смачні і заслуговують на увагу, і, звичайно, не забудьте поділитися з нами сімейними рецептами та кулінарними ідеями!


Новорічна качечка з грейпфрутом
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви з качки і курки

Ви вже склали новорічне меню? Пропонуємо вам рецепт запеченої качки з скибочками картоплі і часточками грейпфрута. Дуже смачне блюдо з м'яса стане прикрасою святкового столу!


Нам буде потрібно:
Качка свіжа до 2-х кг - 1 шт.,
Грейпфрут (великий) - 1-2 шт.,
Яблука квашені - 400 г,
Картопля - 1 кг,
Зелень кропу - 1 пучок,
Спеції сухі - 2 ст. ложки,
сіль,
Перець.

Качку необхідно промити, обсушити, обпалити. А також можна використовувати пінцет для видалення зайвих волосків. Натерти її сіллю, перцем. Грейпфрут розрізати навпіл, з однієї частини вичавити сік на тушку птиці, поливши і внутрішню частину соком. Обсипати всю тушку сухими спеціями і залишити в холодному місці на 2-3 години, можна на ніч.

Картоплю відварити в мундирі до готовності, остудити, очистити.

Викласти качку спинкою на деко. Крила качки, щоб не згоріли, можна обгорнути фольгою. Готувати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1,5 години. Періодично необхідно тушку поливати жиром який виділяється.

Хвилин за 10 -15 до готовності качки викласти на деко підготовлену картоплю, щоб вона прогрілася і зарум'янилася. Дольки грейпфрута звільнити від плівок. Подати качку на блюді з картоплею, моченими яблуками і часточками грейпфрута, прикрасити гілочкою зелені.



Качка «Новорічна»
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви з качки і курки

Цей рецепт обов'язково сподобається Вам і вашим гостям. Фарширована качка - головна страва новорічного столу!



Нам буде потрібно:
Качка - 2 кг,
Гречана крупа - 1 склянка,
Гриби - 500 г,
Морква (велика) - 1-2 шт.,
Суміш сухих трав - 2-3 ст. ложки,
Олія для смаження,
сіль,
Перець.


Гречану крупу залити водою (на 2 пальці вище рівня крупи), трохи посолити і готувати на сильному вогні, поки вода не випарується. Потім накрити кришкою, вимкнути і дати трохи постояти.

Моркву подрібнити на тертці і злегка пасерувати на маслі. Гриби нарізати довільно і трохи обсмажити на маслі. Можна об'єднати гриби з морквою і трохи потомити разом.

Качку посолити, натерти сумішшю сухих трав. Якщо суміш містить сіль, то солити необхідно поменше.

Змішати гриби, морква і гречку і начинити сумішшю качку. Якщо начинка залишиться, то її можна використовувати як гарнір. Закріпити отвір зубочистками.

Помістити качку на деко з гратами і запікати в попередньо нагрітій до 160-180 градусів духовці до готовності (1:00 і більше), періодично поливаючи жиром.

Подавати качку цілою (можна також розрізати на порційні шматки) з гречкою в якості гарніру.


Куряча відбивна під сирною скоринкою
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви з качки і курки

Мало хто знає, що приготувати відбивні можна не тільки зі свинини або яловичини, набагато соковитіше, м'якше і смачніше вони виходять з м'яса птиці. Притому готується таке блюдо на швидку руку. Тому якщо у вас не вистачає часу, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою.



Нам буде потрібно:
Філе грудки куряче - 3 шт.,
Помідори - 2 шт.,
Сир - 100 г,
Йогурт натуральний - 200 г,
Зелень кропу - 1 пучок,
сіль,
Перець.


Куряче філе розрізати уздовж шматка, але не до кінця, розгорнути обидві частини. Вийде шматок в 2 рази більшого розміру. Викласти його на плівку, накрити зверху плівкою і злегка відбити. Трохи посолити і поперчити.

Помідори нарізати тонкими кружечками. Сир подрібнити на тертці. Порізати зелень.

Викласти курячі шніцелі на деко, зверху покласти помідори, посипати зеленню. Помідори посолити і поперчити за смаком. Рівномірно розподілити на помідори із зеленню йогурт, а потім посипати тертим сиром.

Поставити в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 15-20. Страва готова.


Курка під гострим соусом
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви з качки і курки

Гострі курячі ніжки з пікантним соусом - відмінне блюдо для сімейної вечері. Спеції та приправи підібрані так, щоб підкреслити смак страви. Спробуйте, вам сподобається!



Нам буде потрібно:
Курячі ніжки - 1,5 кг,
Апельсини - 2 шт,
Соус чилі - 2 ст. ложки,
Соєвий соус - 3 ст. ложки,
Імбир (корінь) - 30 г,
Зелень кропу і петрушки - 1 пучок,
Зелена цибуля,
Спеції.


Підготовлені ніжки посолити, поперчити і залишити так від 30 хвилин до 2 годин. Потім готувати на деку при 180-200 градусах хвилин 30-40.


З апельсинів вичавити сік. Корінь імбиру очистити і потерти на тертці. Змішати в мисці сік, соус чилі, імбир і соєвий соус, збити віночком. Зелень і цибулю подрібнити, додати в соус перед подачею блюда.

Викласти готові ніжки на блюдо, полити соусом і подати. На гарнір до такої страви відмінно підійде відварний рис.


Курка, фарширована персиками
Кращі новорічні страви з м'яса. Страви з качки і курки

Якщо вам подобається м'ясо птиці з легким солодкуватим присмаком і ароматом персика, тоді ви неодмінно полюбите це блюдо, приготоване за нашим рецептом!

Створіть атмосферу свята і гарного настрою для всієї родини, приготуйте фаршировану курку в духовці!


Нам буде потрібно:
Курка - 1300 г,
Персики - 3 шт.,
Зелень кропу - 1 пучок,
Зелень петрушки - 1 пучок,
Каррі - 1 ч. ложка,
Рис - 0,5 склянки,
Червоний гострий перець,
Сіль.

Підготовлену курку натерти сіллю і червоним перцем зовні і всередині. Залишити полежати в прохолодному місці. Персики розрізати навпіл, видалити кісточки і нарізати на часточки.

Рис відварити в невеликій кількості води до напівготовності. Остудити.

Змішати персики, рис, каррі, і нафарширувати цією начинкою курку. Отвір зашити нитками або скріпити зубочисткою.

Помістити фаршировану курку і начинку, якщо вона залишилася, в пакет для запікання. Можна додати зелені. Пакет закрити і поставити в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Можна курку ще залишити хвилин на 10-15 при вимкненій духовці.

Подати курку можна цілою на блюді або шматочками на порційній тарілці. Прикрасити блюдо можна половинками персиків або абрикосів.

Схожі новини по темі Рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль