Новий 2013 рік, рік Чорної водяної зміїї, що приготувати? Смачні рецепти

М'ясний салат

Новий 2013 рік, рік Чорної водяної зміїї, що приготувати? Смачні рецепти


Інгредієнти:

Яловичина (відварна) - 200 г,
Окіст (варено-копчений) - 100 г,
Язик яловичий (відварений) - 100 г,
Огірки (солоні) - 150 г,
Каперси - 1 ст. ложка,
Лук салатний - 50 г,
Зелень - за смаком,
Листя салати - по необхідності,
Олія оливкова - 2 ст. ложки,
Гірчиця зерниста - 1 ч. ложка,
Сік лимона - 2 ст. ложки,
Спеції.


Приготування:

Заздалегідь відварити м'ясо і язик до готовності у воді зі спеціями. Язик очистити від шкіри. М'ясо та язик остудити. Язик, м'ясо і окіст нарізати соломкою або кубиками. Огірки нарізати соломкою. Салатну цибулю подрібнити або нарізати тонкими півкільцями. Зелень подрібнити. Скласти всі інгредієнти в миску, перемішати, додати спеції і заправку (для заправки: змішати оливкову олію, гірчицю, лимонний сік).

Викласти на дно креманок салатні листя, потім - м'ясний салат. Прикрасити салат можна гілочкою зелені.



Рулет зі свинини з сухофруктами

Новий 2013 рік, рік Чорної водяної зміїї, що приготувати? Смачні рецепти


Інгредієнти:

Свиняча вирізка - 1,5-2 кг,
Чорнослив - 200 г,
Курага - 200 г,
Бекон - за потребою,
Спеції.

Приготування:

Свинячу вирізку потрібно розрізати таким чином, щоб вийшов тонкий шар м'яса. Наприклад, шматок м'яса потрібно розрізати навпіл, але не до кінця. Готовий пласт розрізати горизонтально на кілька шматків. Потім м'ясо добре відбити, приправити спеціями. Розкласти рядами, чергуючи курагу і чорнослив, між рядами сухофруктів залишаючи деякий простір.

Згорнути м'ясо у вигляді рулета досить щільно. Обернути рулет беконом. Перев'язати по всій довжині кулінарними нитками. Загорнути рулет у фольгу і готувати в духовці при 180 градусах 1-1,5 години. Краще готувати на решітці; запікаючи на деку, в середині приготування, переверніть рулет для рівномірності приготування. Час запікання залежить від якості м'яса, товщини рулету і особливостей плити.

Такий рулет можна подавати як гарячу страву або як закуску. Можна проявити фантазію і додати в рулет зелень, горішки, інші сухофрукти.



Заливне з судака
Новий 2013 рік, рік Чорної водяної зміїї, що приготувати? Смачні рецепти


Iнгредієнти:

Філе судака - 500 г,
Морква - 1 шт.,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Желатин - 1 ст. ложка з гіркою,
Лавровий лист - 1-2 шт.,
Вода - 800-1000 мл,
Корінь петрушки - 1 шт.,
Зелень петрушки,
лимон,
Спеції.


Приготування:

Філе судака нарізати на порційні шматочки. Моркву нарізати кружечками, цибулю розрізати навпіл. Скласти в каструлю рибу, моркву, цибулю, спеції, подрібнений корінь петрушки, лавровий лист, залити водою і довести до кипіння, зняти піну і варити на тихому вогні хвилин 15-20.

Готову рибу вийняти, помістити у форму для заливного. Бульйон процідити. Додати підготовлений желатин (дивіться інструкцію на упаковці желатину), добре перемішати. Залити невеликою кількістю бульйону рибу, дати застигнути. Викласти на застигле желе відварні кружечки моркви, зелень петрушки, часточки лимона, залити невеликою кількістю бульйону і дати йому застигнути. Вилити бульйон і поставити в холодильник для повного застигання.



Лагман
Новий 2013 рік, рік Чорної водяної зміїї, що приготувати? Смачні рецепти

Інгредієнти (на чотири персони):

Бараняча лопатка - 500 г,
Довга і широка локшина - 300 г,
Картопля - 2 шт.,
Морква - 1 шт.,
Часник - 4 зубчики,
Болгарський перець - 2 шт.,
Редька - 1 шт.,
Цибуля ріпчаста - 2 шт.,
сіль,
Зелень - кріп, кінза,
Рослинна олія.


Приготування:

З баранини і 2 літрів води зварити бульйон. Наприкінці варіння додати нарізані дрібними кубиками овочі. Довести до готовності. Локшину відварити в підсоленій воді, промити, полити олією. При подачі в тарілку кладуть локшину, заливають дуже гарячим густим супом - він нагадує соус, - посипають зеленню і дрібно нарізаним часником.



Качка по пекінськи
Новий 2013 рік, рік Чорної водяної зміїї, що приготувати? Смачні рецепти

Інгредієнти:

Тушка качки на 2 кг,
Мед - 1 ст. ложка,
Соєвий соус - 3 ст. ложки,
Кунжутне масло - 1 ст. ложка,
Вода - 2 ст. ложки.


Приготування:

Випотрошену качку двічі обшпарити окропом, прибрати на ніч у холодильник. Змішати мед, соєвий соус, кунжутнуу олію. Помастити цим соусом качку і залишити на годину. Влити воду в соус, що залишився, залити в черевце і зашити. Смажити качку 1,5 години при температурі 200 градусів, поки сік не стане прозорим. Дістати качку і потримати в теплому місці 15 хвилин. Далі - різати на тонкі скибочки.

Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль