Пташине молоко з шоколадною глазур'ю

  Рецепти / Десерти

Рецепту оригінального торта Пташине молоко ніхто не знав, але всі намагалися приготувати торт вдома. Тому рецептів домашнього торта Пташине молоко досить багато. Одні рецепти близькі до оригіналу за смаком, інші далекі, але також мають право на існування.


Для приготування смачного десерту нам знадобиться:
Для приготування бісквіта нам знадобиться:
Борошно - 80 г,
Крохмаль - 20 г,
Яйце куряче - 4 шт.,
Цукровий пісок - 100 г,
Ванільний цукор - 1 ч. Ложка.
Для приготування крему такі інгредієнти:
Вершкове масло - 300 г,
Молоко - 1 стакан,
Яйце куряче - 10 шт.,
Цукровий пісок - 1-2 склянки,
Ванільний цукор - 1,5 ст. ложки,
Крохмаль картопляний - 1 ст. ложка,
Желатин - 2 ст. ложки (40 г).
Для приготування шоколадної глазурі такі складові:
Шоколад гіркий - 200 г,
Вершкове масло - 50 г.

Як приготувати торт Пташине молоко: для початку зіб’ємо яйця до пишної маси. Продовжуючи збивати, поступово додаймо весь цукор разом з ванільним цукром. Борошно змішаймо з крохмалем і поступово додаємо до білків, продовжуючи збивати. На деко викладемо силіконову форму, виливаємо у неї тісто висотою не більше 1 сантиметра. Ставимо у заздалегідь розігріту до 180-190 градусів духовку хвилин на 7-10. Чи готовий наш бісквіт, перевіряємо дерев'яною шпажкою: якщо її з бісквіту вийняли сухою, то бісквіт можна витягувати. Готовий бісквіт остудимо на решітці, потім розріжемо навпіл уздовж пласта.

Як приготувати крем для торту Пташине молоко: акуратно відокремимо білки від жовтків. Збиваємо міксером жовтки з склянкою цукру до його повного розчинення. Переливаємо збиті жовтки в каструлю і ставимо на водяну баню. Потім додаємо у майбутній крем тепле молоко і розведений у невеликій кількості води крохмаль. Постійно збиваючи масу віночком, доведемо її до густого стану. По готовності ставимо охолонути. Додайте м'яке вершкове масло і збийте все віночком. Крем не повинен стікати з віночка.

Дійшла черга і до білків, що залишилися. Їх також збиваємо з одною склянкою цукру до пишного стану. Перед тим білки бажано поставити в холодильник, тоді краще зіб’ються. На слабкому вогні у 100 мл води розчиняємо желатин і вливаємо тонкою цівкою збиті білки. При цьому потрібно активно перемішувати білки. Потім змішуємо жовткову і білкову масу та ретельно перемішуємо.

Покладіть половину бісквіта в високу форму, вилийте на неї половину крему, акуратно накрийте другою частиною бісквіта. Поставте в морозильник хвилин на 5, щоб швидше застиг крем. Потім вилийте решту крему і розрівняйте поверхню. Поставте торт на 5-8 годин в холодильник.

Готовий торт полийте шоколадною глазур'ю, а це розтоплений шоколад перетертий з вершковим маслом. Ставимо торт Пташине молоко на дві годинки у холодильник, щоб паляниці добре просочилися кремом.

Схожі новини по темі Рецепти / Десерти



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль