Ви спробуєте такий рецепт приготування курки на банці ?

Курка запечена на банці з пивом

Курка запечена на банці з пивом


Для приготування запеченої курки на банці пива нам знадобиться ( на 3-4 порції)

час приготування - 1 година 30 хвилин

Молода курка для смаження - 1 шт. ,
Чебрець - 1 маленький пучок ,
Пиво - 1 залізна банка ,
сіль ,
перець ,
рослинна олія .

Залізну банку з пивом потрібно добре вимити гарячою водою із засобом для миття посуду. Відливаємо приблизно половину банки. Банку хвилин 10-15 нагріваємо в гарячій воді.

Курка запечена на банці з пивом

Курку миємо у воді , протираємо паперовим рушником , солимо і перчимо. У банку з пивом додаємо кілька гілочок чебрецю.


Курка запечена на банці з пивом

Курку змащуємо рослинним маслом і посипаємо залишками чебрецю. Пов'язуємо курку кулінарним шпагатом , або простою , складеною в кілька разів швейною ниткою. Надягаємо курку на банку і ставимо в духовку , нагріту до температури 178-200 С на 1 годину. Курка готова , якщо проткнути ніжку в самому товстому місці виделкою або тонким ножем і з неї не сочиться рожевий сік. На гарнір можна подати дрібну смажену картоплю , яку хвилин 5 відварити в підсоленій воді , а потім обсмажити.

Курочку можна приготувати не тільки на пивній банці, але і на скляній . Дивіться і вчіться , а допоможе вам у цьому короткий відео урок приготування смаженої курочки.


Схожі новини по темі Рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль