Великодні святкові страви: М'ясо в горщиках. Гречана каша з м'ясом

М'ясо в горщиках

Великодні святкові страви: М'ясо в горщиках. Гречана каша з м'ясом


Інгредієнти:

На 6 порцій

Картопля - 6-8 штук,
Цибуля - 2 штуки,
Морква - 2 штуки,
Свинина з жирком - 700-800 г,
Спеції - сіль, перець, лавровий лист, мускатний горіх - за смаком,
Зелень петрушки - 1 пучок для прикраси,
Рослинне масло,
Майонез - за бажанням.


Картоплю нарізати скибочками по 0,5 см, цибулю - тонкими півкільцями, моркву - кружальцями, свинину - невеликими рівномірними шматочками. На дно кожного горщика налити трохи олії, покласти цибулю, потім моркву і скибочки картоплі, злегка посолити картоплю, за бажанням - змастити майонезом. Потім викласти свинину, посолити, поперчити, додати лавровий листок, мускатний горіх і повторити шари - цибуля, морква, картопля. Зверху картоплю знову присолити, поперчити, змастити олією або майонезом. Додати трохи води. Горщики повинні бути набиті щільно.

Поставити горщики на деко і прибрати в холодну духовку, готувати 1 годину при температурі 200-220 градусів. Подавати гаряче в горщиках, попередньо посипавши рубаною зеленню петрушки.

Як варіант - можна додати в горщики чорнослив - по 3-4 штучки в кожен, на шар м'яса. Так само можна за 5 хвилин до готовності витягнути горщики з духовки і посипати зверху тертим сиром.



Гречана каша з м'ясом.

Великодні святкові страви: М'ясо в горщиках. Гречана каша з м'ясом


Інгредієнти:

Крупа гречана - 2 склянки,
Вода - 4 склянки,
Свинина з жирком - 500-600 г,
Гриби сухі білі - 60 г,
Приправа «Для смаження м'яса» - за смаком,
Сіль - за смаком.


Гриби замочити на ніч. Гречку залити водою за 2 години до приготування і трохи посолити. У великий глиняний горщик для запікання викласти гречку, додати в неї гриби. М'ясо нарізати невеликими шматочками, обсмажити в олії на швидкому вогні до золотистої скоринки, додати до крупи разом з маслом від обжарки. Покласти приправу. Все перемішати і поставити в холодну духовку. Готувати 1,5-2 години при мінімальній температурі, періодично помішуючи. Як варіант - можна попередньо відварити і обсмажити гриби, додавши до них при смаженні ріпчасту цибулю.



Зі Світлим Христовим Воскресінням вас! І приємного апетиту!

Схожі новини по темі Святкові рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль