Борщ український з м'ясом.

  Рецепти / Супи
Борщ український з м'ясом.


Нам буде потрібно на 400 г яловичини з кістками:

400 г капусти
500 г картоплі
200 г буряків
1/2 склянки томату-пюре й сметани,
по 1 кореню моркви та петрушки
1 цибулина
20 г сала
2 ст. ложки вершкового масла
1/2 ст. ложки 9%-ного оцту
1 чайній ложка борошна й цукру
1—2 зубки часниску
2 горошини гіркого й запаш-ного перцю
1 лавровий листок.


Варимо м'ясо-кістковий бульйон. Буряки обчищаємо, промиваємо, нарізуємо соломкою, солимо, збризкуємо оцтом, перемішуємо, кладемо у ка¬струлю, додаємо жир, зібраний під час варіння бульйону, томат-пюре, цу¬кор і тушкуємо до на пів готовності. Підготовлені ріпчасту цибулю, морк¬ву та петрушку нарізуємо соломкою і пасеруємо.

Обчищену картоплю нарізуємо і кладемо у проціджений бульйон, до-водимо до кипіння. Додаємо нарізану соломкою чи кубиками свіжу капу¬сту і варимо 10—15 хв. Після цього в каструлю кладемо тушковані буря¬ки, пасеровані коріння й цибулю, на¬різані свіжі помідори, гіркий та за¬пашний перець, лавровий лист, пасе¬роване на вершковому маслі й роз¬ведене бульйоном борошно. Даємо 5 хв покипіти, заправляємо товченим із зеленню петрушки та часником салом (шпик), доводимо до кипіння й даємо настоятися протягом 15— 20 хв.
Подаючи на стіл, у тарілку з бор¬щем кладемо порцію вареного м'яса, сметану і посипаємо зеленню пет¬рушки та кропу.

Схожі новини по темі Рецепти / Супи



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль