Місячний посівний календар на березень 2024

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на березень місяць 2024 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на березень місяць 2024 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день грудня 2023 року. Дивіться також Народний церковний календар на березень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Рекомендуються посів, посадка чи пересадка кімнатних квітів. Сприятливий день для поливу, розпушування ґрунту та підживлення квітів.
2 Субота Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив та боротьба з надземними шкідниками.
3 Неділя Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив та боротьба з надземними шкідниками.
4 Понеділок Місяць у знаку Стрільця

Спадаючий

 

Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив та боротьба з надземними шкідниками.
5 Вівторок Місяць у знаку Козерога Спадаючий Рекомендуються посадки на насіння. Обрізка, розпушування ґрунту, боротьба з шкідниками.
6 Середа Місяць у знаку Козерога Спадаючий Рекомендуються посадки на насіння. Обрізка, розпушування ґрунту, боротьба з шкідниками.
7 Четвер Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
8 П'ятниця Місяць у Водолія

Спадаючий

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
9 Субота Місяць у знаку Риб Спадаючий Відмінний час для культивації, поливу та внесення мінеральних та органічних добрив.
10 Неділя Місяць у знаку Риб Новий Місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
11 Понеділок Місяць у знаку Овена Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Сприятливий день для підготовки ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка та мульчування.
12 Вівторок Місяць у знаку Овена Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Сприятливий день для підготовки ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка та мульчування.
13 Середа Місяць у знаку Тільця Зростаючий Рекомендується посів салати та капусти, що призначені для вирощування у будинку чи теплиці.
14 Четвер Місяць у знаку Тільця

Зростаючий

Рекомендується посів салати та капусти, що призначені для вирощування у будинку чи теплиці..
15 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків

Зростаючий

Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами..
16 Субота Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами.
17 Неділя Місяць у знаку Рака Зростаючий Відмінний час для пересадки кімнатних рослин. Посів овочевих культур, що призначені для вирощування у зимовій теплиці.
18 Понеділок Місяць у знаку Рака

Зростаючий

 

Відмінний час для пересадки кімнатних рослин. Посів овочевих культур, що призначені для вирощування у зимовій теплиці.
19 Вівторок Місяць у знаку Лева

Зростаючий

Перша чверть

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки
20 Середа Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки
21 Четвер Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки
22 П'ятниця Місяць у знаку Діви

Зростаючий

Не рекомендується проводити посів на насіння. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, обприскування.
23 Субота Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується проводити посів на насіння. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, обприскування.
24 Неділя Місяць у знаку Терезів Зростаючий Не рекомендується проводити посів на насіння. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, обприскування.
25 Понеділок Місяць у знаку Терезів Повний місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
26 Вівторок Місяць у знаку Терезів Спадаючий Посів зелені та посадка цибулинних квітів, що призначені для вирощування у зимовій теплиці. Обрізання, полив, розпушування ґрунту, підживлення квітів .
27 Середа Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Рекомендуються посів чи пересадка кімнатних рослин. Полив, розпушування ґрунту, підживлення квітів.
28 Четвер Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Прекрасний час для пересадки кімнатних рослин. Посів овочів для вирощування у зимовій теплиці. Захист молодих дерев та чагарників, підгортання снігом чи органікою.
29 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендуються посів чи пересадка кімнатних рослин. Полив, розпушування ґрунту, підживлення квітів.
30 Субота Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, боротьба з надземними шкідниками.
31 Неділя Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендуються посадки на насіння, обрізка, розпушування ґрунту, боротьба з підземними шкідниками.

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...