Шпинат вирощування на продаж
У нашій країні шпинат не такий популярний, як наприклад у Франції. Французи називають цей зелений листовий овоч «королем», а ще мітлою для шлунка, і у них він росте скрізь, де тільки можна.
Шпинат з'явився на Близькому Сході, імовірно в Персії - дуже давно, ще до нашої ери, і через багато століть араби привезли його в Іспанію. Потім вирощувати шпинат і споживати його навчилися в інших країнах Європи, а після відкриття Америки він потрапив і туди. Сьогодні більшість жителів США вживають шпинат, і він став одним найпопулярніших овочів у цій країні, проте в Україні він не відноситься до продуктів улюблених народом.
Шпинат не має яскравого смаку, як багато інших овочів, до яких ми звикли, до того ж він не може довго зберігатися, як інша зелень, і швидко втрачає свої властивості.
А корисних властивостей у шпинату чимало, і багато фахівців з харчування вважають його в цьому сенсі першим серед усіх овочів - принаймні, тих що ростуть в наших широтах.
Вирощувати шпинат потрібно в кілька строків з ранньої весни і до осені, останній термін посіву шпинату в середній смузі початок серпня.
Для раннього одержання врожаю вирощувати шпинат можна через розсаду, але врахуйте що шпинат росте швидко і розсада буде готова для посадки у відкритий грунт через 2-3 тижні.
Під посів насіння шпинату, грядки готують з осені, вносять органічні добрива (компост або перегній) 4-5кг / м ² і мінеральні добрива(нітрофоску 6О - 7О гр / м ²).
Насіння шпинату перед посівом замочують на добу. Посів у відкритий грунт здійснюють у невеликі борозенки, які розташовані на відстані 20 см одна від одної.
При появі пари справжніх листків посіви проріджують, відстань між рослинами до 15 см і підживлюють азотними добривами.