Жива вода для поливу насіння і розсади.
Як не дивно це звучить, але вода досі являє собою найбільшу загадку нашого світу. Цілком зрозуміло тільки одне - вона основа існування всього живого. Вивчені властивості води викликають ще більше запитань, які, у свою чергу, породжують найдивовижніші гіпотези. Справа дійшла до того, що є дослідники, які вважають воду якоюсь вищою живою і розумною субстанцією. Але не будемо вдаватися в область езотерики. Нас більше цікавить реальність.
У природі налічують близько 1330 видів води. Вони розрізняються за походженням (наприклад: дощова, джерельна, тала, ґрунтова), складу і кількості розчинених у ній мінеральних речовин, сторонніх домішок і т.д. Будь-яка вода, при заморожуванні, утворює мікрокристали льоду (розміром від 5 до 30 мкм), що відображають її структуру як в стоп-кадрі.
Термін - структура води мається на увазі не структуру її молекул (хоча це одна зі складових загальної структури), а форму організації їх сукупності, яка надає воді певних активних властивостей. Існує якась методика оцінки структурної якості води за формою і кількістю мікрокристалів на одиницю об'єму. Фігурально висловлюючись, кристали поділяються на 4 класи за формою: від "правильної" - шестипроменевих, симетричної красивої сніжинки, до "неправильної", що нагадує деформовану, з кострубатими відростками-промінчиками, непривабливого вигляду, крижинку.
Чим "правильніше" мікрокристали і більше їх кількість, тим вища якість структури води. Згідно з цією методикою, вищою якістю володіє вода зі святих джерел, водохресна, джерельна, тала вода. А ось водопровідна і вода у пляшках мають найнижчі оцінки за цими критеріями і не відносяться до структурованих вод. Експериментально встановлено, що структурована вода здатна стимулювати біологічні процеси.
Для передпосівної підготовки насіння (замочування) і для поливу розсади можна і потрібно використовувати саме структуровану воду. Це дає потужний стимулюючий ефект. Туговсхоже насіння (петрушка, морква, цибуля ріпчаста, кервель, перець, пастернак і т.д.) проростають значно швидше, а розсада розвивається міцною і життєздатною (зрозуміло, при дотриманні інших основних правил вирощування).
У домашніх умовах отримати біологічно активну "живу" воду досить просто. Для цього відстояну не менше 12 годин водопровідну воду заморожують в морозилці (взимку - на балконі), і розморожують до кімнатної температури. Але для отримання необхідної води мало просто заморозити-розморозити. Процес розморожування ділитися на 3 етапи:
Єтап перший - позбавляємося від дейтерію.
Приблизно через 2-3 години на стінках посудини із замороженою водою з'явиться тонка скориночка льоду. Цей лід нам не потрібен, оскільки містить в собі більшу частину дейтерію , що входить до складу будь-якої води (його частка мізерно мала), але гнітюче діє на живу клітину, а відповідно і на все живе. Тож, не замерзлу воду зливаємо в іншу посудину і ставимо її на заморожування.
Єтап другий - очищаємо хімічний склад води.
Як тільки вода в посудині замерзне приблизно на 2/3 об'єму, пробиваємо посередині ємності отвір і виливаємо (в унітаз або раковину) НЕ замерзлу воду. Це та частина води, в якій зосереджено 80% шкідливих домішок.
Третій етап - отримуємо живу воду.
Лід що залишився, власне і є шукана жива вода. Вона очистилася не тільки хімічно, але і інформаційно - звільнилася від негативної енергетики, отримала новий позитивний заряд і готова передати його всім, хто потребує її життєдайної сили. Увага! Топити цей лід слід тільки природним шляхом - при кімнатній температурі. Категорично не можна нагрівати, щоб прискорити процес. При нагріванні вода значно втрачає свої властивості, а при закипанні - повністю втрачає.
До речі, отриману таким чином живу воду можна і навіть потрібно вживати нам самим. Вона надає лікувальний ефект. Щодня вранці випивайте стаканчик такої води і через місяць відчуєте ефект - кудись почнуть пропадати застарілі болячки. Але вибачте, це вже не по темі. Тут нам важливіше знати, що живу талу воду бажано використовувати для замочування насіння і поливу розсади (хоча б 1-2 рази). Майбутні рослини згодом неодмінно віддячать вам хорошим урожаєм.