Свіжа зелень. Декілька порад

Кілька корисних порад щодо свіжої зелені для приготування запашних та поживних салатів.

Коли ви на дачі готуєте салат з першої зелені, додайте в нього молоденькі листочки редису. Вони не зіпсують смак, а корисних речовин в них більше, ніж в самомій редисці.

Свіже листя салати мийте дуже холодною водою, тоді вони стануть більш пружними. Якщо листя салати трохи зав'яли, потримайте трохи в трохи теплій воді, і віни оживуть.

Щоб зелень кропу була особливо запашною, промийте його холодною водою, а потім трохи потримайте в теплій - тепер можна нарізати.

Зелений горошок, стручкова квасоля, шпинат варіть у відкритому посуді в великому обсязі бурхливо киплячої води - це дозволить зберегти яскравий зелений колір.

Якщо вам треба зберегти кілька днів без холодильника огірки свіжими, опустіть їх хвостиками вниз в холодну воду так, щоб вони були занурені в неї на 3/4. Воду міняйте щодня.

Якщо побоюєтеся нітратів, покладіть овочі та зелень на 1 годину в холодну воду (нітрати - водорозчинні сполуки).

Схожі новини по темі Здоров'я / Продукти харчування



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар. Січень

Народний та церковний календар. Січень

У давнину цей місяць називали "просинцем", бо після похмурого грудня на небі з"являються острівці...

Українські традиції, прикмети, прислів’я

Січень. Традиції, прикмети, прислів’я

Січень. Традиції, прикмети, прислів’я

Січень вважається другим зимовим місяцем, з ним пов'язано багато українських обрядів та звичаїв,...