Свіжа зелень. Декілька порад
Коли ви на дачі готуєте салат з першої зелені, додайте в нього молоденькі листочки редису. Вони не зіпсують смак, а корисних речовин в них більше, ніж в самомій редисці.
Свіже листя салати мийте дуже холодною водою, тоді вони стануть більш пружними. Якщо листя салати трохи зав'яли, потримайте трохи в трохи теплій воді, і віни оживуть.
Щоб зелень кропу була особливо запашною, промийте його холодною водою, а потім трохи потримайте в теплій - тепер можна нарізати.
Зелений горошок, стручкова квасоля, шпинат варіть у відкритому посуді в великому обсязі бурхливо киплячої води - це дозволить зберегти яскравий зелений колір.
Якщо вам треба зберегти кілька днів без холодильника огірки свіжими, опустіть їх хвостиками вниз в холодну воду так, щоб вони були занурені в неї на 3/4. Воду міняйте щодня.
Якщо побоюєтеся нітратів, покладіть овочі та зелень на 1 годину в холодну воду (нітрати - водорозчинні сполуки).