Свіжа зелень. Декілька порад

Кілька корисних порад щодо свіжої зелені для приготування запашних та поживних салатів.

Коли ви на дачі готуєте салат з першої зелені, додайте в нього молоденькі листочки редису. Вони не зіпсують смак, а корисних речовин в них більше, ніж в самомій редисці.

Свіже листя салати мийте дуже холодною водою, тоді вони стануть більш пружними. Якщо листя салати трохи зав'яли, потримайте трохи в трохи теплій воді, і віни оживуть.

Щоб зелень кропу була особливо запашною, промийте його холодною водою, а потім трохи потримайте в теплій - тепер можна нарізати.

Зелений горошок, стручкова квасоля, шпинат варіть у відкритому посуді в великому обсязі бурхливо киплячої води - це дозволить зберегти яскравий зелений колір.

Якщо вам треба зберегти кілька днів без холодильника огірки свіжими, опустіть їх хвостиками вниз в холодну воду так, щоб вони були занурені в неї на 3/4. Воду міняйте щодня.

Якщо побоюєтеся нітратів, покладіть овочі та зелень на 1 годину в холодну воду (нітрати - водорозчинні сполуки).

Схожі новини по темі Здоров'я / Продукти харчування



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Українські традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...