Кава в зернах. Як правильно вибрати та приготувати каву?

Кава в зернах. Як правильно вибрати та приготувати каву?
Кава в зернах. Як правильно вибрати та приготувати каву?

Щоб ранок був не тільки бадьорим, але і смачним, ми заварюємо філіжанку запашної кави. Але як правильно приготувати каву? Якщо ви з тих, хто з ранку не може розліпити очі, поки не зробить перший ковток цілющої кави, це зовсім не означає, що ви в ньому дока, можливо, у вас просто залежність. Не хвилюйтеся, у нас теж. За статистикою, у світі випивається до двох мільярдів чашок кави в день.


Як вибрати каву в магазині

Перед тим, як пити каву, їїзвичайно доведеться купити, але на якій зупинити свій вибір? В супермаркетах хорошу каву ви навряд чи знайдете, так що вирушайте в кав'ярню або спеціалізований магазин. Каву вибирайте обов'язково в зернах, а на упаковці шукайте інформацію про склад, дату і ступінь обсмаження. Два основних види кави - це арабіка і робуста. Перша - найбільш звичний для нас сорт, відрізняється яскраво вираженим ароматом і містить від 0,65 до 2,7% кофеїну. Другий сорт вважається менш вишуканим, зате кофеїну містить більше. Робусту часто використовують в якості основи для розчинної кави, але якщо ви п'єте мелену каву, то однозначно вибирайте арабіку, причому світлого, тобто легкого обжарювання. До речі, зверніть увагу, щоб з дати фасування пройшло не більше місяця - саме стільки кава в зернах зберігає свої смако-ароматичні якості.


Як правильно заварювати каву

Існує чимало способів приготування кави - від найпростіших, де вам знадобиться тільки кава, вода і турка, до трудомістких і технологічно складних, при втіленні яких вам доведеться використовувати колби, секундомір і навіть ваги. Але щоб просто отримати чашечку гарячої і запашної кави просто на власній кухні, досить купити аеропрес або скористатися методом харіо. У аеропресі залитим гарячою водою мелена кава за допомогою пневматичного насоса продавлюється через фільтр, метод харіо же заснований на тому, що гаряча вода проходить через мелену каву, що знаходиться в спеціальній воронці з паперовим фільтром.

По всьому світу знайдуться сотні рецептів кави, кожен з яких має свою назву. У різних країнах одне і те ж найменування може належати абсолютно не схожим один на одного напоїв, але основні принципи такі:
Маленька чашка міцної кави - це еспресо.
Еспрессо і стакан гарячої води - це американо.
Трохи кави і багато спіненого молока - латте.
Більше кави і ще більше пінки - капучіно.
Солодка і міцна кава на вершках з вершковою пінкою - раф.

Схожі новини по темі Здоров'я / Продукти харчування



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Українські традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...