Гречана та вівсяна каші.

Гречана та вівсяна каші.
Гречана каша

Гречана каша - це найголовніша каша з усіх каш, а зовсім не вівсянка, як нам звикли вселяти думку з дитинства. По-перше, гречка - це екологічно чиста рослина, їй абсолютно все одно, на якому ґрунті рости, тому її вирощують без застосування хімічних добрив. По-друге, гречка досить агресивне рослина, мало того, що вона сама не боїться бур'янів, так ще й примудряється витісняти їх зі своєї території.

Напевно, саме через такого роду сміливого характеру гречана каша і прославилася як каша, що дає максимум енергії та бадьорості. За вмістом незамінних амінокислот гречаний білок дуже близький до продуктів тваринного походження, наприклад, до білка курячого яйця. У гречці багато заліза, фосфору, міді, кальцію, калію, магнію і цинку. Гречана каша також багата на вітаміни групи В, які необхідні для росту волосся і нігтів. Все добре, тільки от дуже вже гречана каша калорійна, 340 ккал на 100 г продукту, і це за умови, що зварили ви її без масла.

Стародавній російський рецепт приготування смачної гречаної каші свідчить, що після її варіння необхідно трохи підрум'янити кашу на сковорідці (в якій попередньо був злегка обсмажений часничок). В кінці додаємо чорний перець, а замість солі соєвий соус з хріном.


Гречана та вівсяна каші.
Вівсяна каша

"Вівсянка, сер!" і "Я не буду їсти цю гидоту!" - Основні асоціації, пов'язані з вівсяною кашею. Перша з кінофільму "Шерлок Холмс", а друга з особистих страждань, перенесених у дитинстві. А так як що вівсянка, що подавалася у дитячому садочку виглядала жахливо і на смак була рідкісною гидотною, то почати свою розповідь про цю кашу я хочу зі старовинного російського рецепту приготування смачної страви.

Неповна склянка крупи, склянка води, склянка молока і столова ложка меду. Після приготування можна додати в кашу трохи вершкового масла, горіхи і ягоди (краще, звичайно, свіжі). Ось це каша так каша, таку і з'їсти можна!

Корисними властивостями вівсяної каші вже давно нікого не здивуєш: вона сприяє зниженню цукру в крові, позбавляє від шлаків, і покращує колір обличчя і якість шкіри, підвищує загальний імунітет і зміцнює кістки та м'язи. До того ж заряджає енергією, а її (енергії) в листопаді нам таки не вистачає.

Схожі новини по темі Здоров'я / Продукти харчування






Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Лютий

Народний та церковний календар свят. Лютий

Лютий останній місяць зими. В цьому місяці лютують морози і заметілі, тому його називають лютим....

Українські традиції, прикмети, прислів’я

Лютий. Традиції, прикмети, прислів’я

Лютий. Традиції, прикмети, прислів’я

Традиційно з лютим пов'язано чимало звичаїв, обрядів і... сподіванок. Недарма казали: Лютневий сніг...