Поради, як вибрати продукти без ГМО

Поради, як вибрати продукти без ГМО
Поради тим, хто хоче уникнути вживання генетично змінених продуктів харчування:

1) читайте етикетки на продуктах і уникайте компонентів на соєвій основі, таких, як соєве борошно, сир тофу, соєве масло, лецитин (Е322) і гідролізований рослинний білок, компоненти на кукурудзяній основі, такі, як модифікований крохмаль, кукурудзяна мука, кукурудзяний крохмаль , кукурудзяна олія та полента. Цих компонентів треба уникати просто тому, що немає способу дізнатися, чи містять вони похідні генетично змінених сої або кукурудзи.

2) КУПУЙТЕ ДЛЯ СЕБЕ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ З надійних джерел: Сертифіковані органічні продукти мають набагато меншу вірогідність бути зачепленими генною інженерією. По можливості віддавайте перевагу органічним, натуральним продуктам.

3) ЇЖА ДОМАШНЬОГО ПРИГОТУВАННЯ, - хліб, торти, сир і т.д., поза сумнівом, набагато корисніше для здоров'я і більш поживні, ніж їх аналоги промислового виготовлення. У вирощуванні і приготуванні своєї власної їжі є багато переваг, можливість уникнути продуктів генної інженерії - тільки одне з них. В Україні зараз можна придбати машини для випічки хліба в домашніх умовах, при цьому рекомендується використовувати вітчизняне борошно твердих сортів пшениці (Краснодарський і Алтайський край).

4) УНИКАЙТЕ ресторанів швидкого харчування і низькобюджетних продуктів, оскільки генетично змінені інгредієнти в першу чергу вводяться в дешевші сорти.

5) ХЛІБОБУЛОЧНІ ВИРОБИ: при покупці хлібобулочних виробів, таких, як хліб, уникайте «добавок для покращення борошна» і «речовини для просочення тіста», які можуть являти собою суміш генетично змінених ензимів і добавок. Подібним чином, «аскорбінова кислота» може бути генетично змінена похідною.

6) УНИКАЙТЕ маргарину. Віддавайте перевагу органічному вершковому маслу.

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ і м'ясо тварин, яких годували генетично зміненими соєю та кукурудзою, не позначаються на етикетках як такі - незважаючи на свідчення того, що змінена ДНК може проникати через стінки кишечника в селезінку, печінку і білі кров'яні клітини. По можливості віддавайте перевагу органічному молоку, маслу, вершкам, сиру ит.п.

ШОКОЛАД може містити лецитин з генетично зміненої сої, а також «рослинний жир» і «сироватку», порушені генною інженерією. Тому віддавайте перевагу органічному шоколаду. Весь лецитин являє собою соєвий лецитин. Його кодовий номер - Е322.

7) РОБІТЬ ПОКУПКИ з особливою обережністю, коли купуєте такі продукти, як дитяче харчування і готові сніданки, оскільки вони цілком можуть містити у вигляді добавок вітаміни і інші компоненти, отримані з генетично змінених організмів.

8) ЩОДО ХАРЧОВИХ ДОБАВОК ДЛЯ ЗДОРОВ'Я, вітамінів і ліків: перевіряйте у виробника, оскільки деякі компоненти можуть бути зроблені за допомогою біотехнологій і становити небезпеку. Генетично змінена харчова добавка Триптофан призвела до смерті 37 споживачів і зробила інвалідами ще 1500 чоловік. Крім цього, за останні 10 років надходили повідомлення про генетично змінені варіанти «людського інсуліну», що викликає проблеми у хворих на діабет, роками успішно користувалися «тваринним інсуліном».

9) МЕД. У декількох сортах меду вже були виявлені сліди ДНК генно-модифікованого олійного ріпаку. Якщо на етикетці банки меду вказано: «імпортний мед» або «виробництво декількох країн», то можна порадити уникати таких сортів. Замість цього віддавайте перевагу місцевому або органічному меду.

10) СУХОФРУКТИ. Багато сортів сухофруктів, включаючи родзинки і фініки, можуть бути покриті маслом, отриманим з генетично зміненої сої. Віддавайте перевагу органічним сортам сухофруктів або сортам, на етикетці у яких не зазначено наявність «рослинного масла».

11) ПОПЕРЕДЖЕННЯ. Уникайте всіх імпортних продуктів із США і Канади. Продукти і вироби, яких слід уникати, включають всі фрукти і овочі, морозиво, молоко, сухе молоко, вершкове масло, соєвий соус, шоколад, попкорн, жувальну гумку, вітаміни. Перебування в США і Канаді майже напевно призведе до регулярного споживання генетично зміненої їжі (включаючи генетично змінені свіжі фрукти та овочі).



Матеріали на нашому сайті надаються для аналізу, а не для пропаганди. Думка редакції може частково або повністю не збігатися з думками авторів публікацій.

Схожі новини по темі Здоров'я / Продукти харчування



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Українські традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...