6 продуктів, які допомагають запобігти раку
Шоколад надзвичайно корисний для організму - до тих пір, поки ви їсте правильний його різновид. Какао боби багаті антиоксидантами, які нейтралізують вільні радикали. Краще рішення - це вживати середню кількість темного гіркого шоколаду або шоколаду домашнього приготування. Його приготувати набагато простіше, ніж ви можете подумати:
1 чашку кокосового або топленого масла
¼ чашки кленового сиропу або меду
½ чашки гіркого какао порошку
½ чашки горіхового масла або борошна
Змішайте інгредієнти і додайте при необхідності більше какао або сиропу, перелийте суміш у контейнер, накрийте, і помістіть в холодильник на ніч.
2. Ягоди
Ягоди - це один з найпопулярніших видів невеликих продуктів, які здатні боротися з раком. І хоча всі ягоди містять антиоксиданти, також як і вітаміни і клітковину, деякі різновиди є рекордсменами по їх кількості - наприклад, гімалайські ягоди годжі або ягоди асаї, які містять 25 тисяч і 18.5 тисяч їх одиниць на сто грамів відповідно. Але насправді, не важливо яким різновидам ягід ви віддасте перевагу - всі вони володіють сильними протираковими властивостями. Ви можете споживати ягоди круглий рік, запасаючи і заморожуючи їх, коли йде ягідний сезон, або купуючи сушені.
3. Зелений чай
Справжній напій довголіття, зелений чай за даними численних досліджень здатний запобігати і навіть звертати назад процес розвитку раку. Одне з досліджень проводилося за участю сорока тисяч японців - причому враховувалося їх стать, вік, і спосіб життя - і було встановлено, що вживання п'яти чашок зеленого чаю в день знижує ризик раку крові на сорок два відсотки і раку лімфи на сорок вісім відсотків. Іншими корисними властивостями зеленого чаю є зниження ваги, запобігання серцевих захворювань, контроль рівня холестерину, і захист від неврологічних захворювань.
4. Куркума
Ця спеція звернула на себе пильну увагу останнім часом, і не без підстав. Вона не тільки була досліджена на свої детоксикаційні властивості і можливу ефективність у запобіганні нейродегенеративних захворювань, але також і як досить потужний засіб для боротьби з раком. Було виявлено, що вона знижує розмір пухлин на вісімдесят один відсоток, а дослідники з Університету Лос-Анджелеса стверджують, що вона навіть перешкоджає росту раку. Щоб отримати всі корисні властивості куркуми, ви можете заварити з неї чай, додати її практично в блюдо, або додавати як приправа до шашликів (це знизить кількість канцерогенів, що виділяються в процесі готування на грилі).
5. Фісташки
Ці горіхи володіють властивістю запобігти діабет, забезпечують загальний захист проти вільних радикалів, запобігають хворобам серця, і як ви можете здогадатися - навіть борються з раком. Американська Асоціація ракових досліджень опублікувала дані дослідження, в ході яких з'ясувалося, що у людей, які вживали п'ятдесят грамів фісташок на день протягом чотирьох тижнів, істотно збільшився рівень гамма-токоферолу в організмі. Гамма-токоферол це різновид вітаміну Е і він забезпечує захист проти раку, зокрема легеневого.
6. Часник
Часник містить сірководневу кислоту, і дослідники з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна заявляють, що ін'єкції сірководневої кислоти мишам блокують пошкодження, які надає інфаркт на серцеві м'язи. Вони вважають, що цей же компонент дозволяє часнику запобігати рак, особливо - рак простати, молочної залози, і кишечника. Часник уживається в якості приправи у багатьох стравах, так що ви можете користуватися всіма його перевагами, фактично не додаючи його спеціально в свій раціон.
Не чекайте; включіть продукти, які допомагають боротися з раком в свою щоденну дієту вже сьогодні.
Матеріали на нашому сайті надаються для аналізу, а не для пропаганди. Думка редакції може частково або повністю не збігатися з думками авторів публікацій.