Кава в зернах. Як правильно вибрати та приготувати каву?

Кава в зернах. Як правильно вибрати та приготувати каву?
Кава в зернах. Як правильно вибрати та приготувати каву?

Щоб ранок був не тільки бадьорим, але і смачним, ми заварюємо філіжанку запашної кави. Але як правильно приготувати каву? Якщо ви з тих, хто з ранку не може розліпити очі, поки не зробить перший ковток цілющої кави, це зовсім не означає, що ви в ньому дока, можливо, у вас просто залежність. Не хвилюйтеся, у нас теж. За статистикою, у світі випивається до двох мільярдів чашок кави в день.


Як вибрати каву в магазині

Перед тим, як пити каву, їїзвичайно доведеться купити, але на якій зупинити свій вибір? В супермаркетах хорошу каву ви навряд чи знайдете, так що вирушайте в кав'ярню або спеціалізований магазин. Каву вибирайте обов'язково в зернах, а на упаковці шукайте інформацію про склад, дату і ступінь обсмаження. Два основних види кави - це арабіка і робуста. Перша - найбільш звичний для нас сорт, відрізняється яскраво вираженим ароматом і містить від 0,65 до 2,7% кофеїну. Другий сорт вважається менш вишуканим, зате кофеїну містить більше. Робусту часто використовують в якості основи для розчинної кави, але якщо ви п'єте мелену каву, то однозначно вибирайте арабіку, причому світлого, тобто легкого обжарювання. До речі, зверніть увагу, щоб з дати фасування пройшло не більше місяця - саме стільки кава в зернах зберігає свої смако-ароматичні якості.


Як правильно заварювати каву

Існує чимало способів приготування кави - від найпростіших, де вам знадобиться тільки кава, вода і турка, до трудомістких і технологічно складних, при втіленні яких вам доведеться використовувати колби, секундомір і навіть ваги. Але щоб просто отримати чашечку гарячої і запашної кави просто на власній кухні, досить купити аеропрес або скористатися методом харіо. У аеропресі залитим гарячою водою мелена кава за допомогою пневматичного насоса продавлюється через фільтр, метод харіо же заснований на тому, що гаряча вода проходить через мелену каву, що знаходиться в спеціальній воронці з паперовим фільтром.

По всьому світу знайдуться сотні рецептів кави, кожен з яких має свою назву. У різних країнах одне і те ж найменування може належати абсолютно не схожим один на одного напоїв, але основні принципи такі:
Маленька чашка міцної кави - це еспресо.
Еспрессо і стакан гарячої води - це американо.
Трохи кави і багато спіненого молока - латте.
Більше кави і ще більше пінки - капучіно.
Солодка і міцна кава на вершках з вершковою пінкою - раф.

Якщо ви любитель кави з турки, то дійте згідно з інструкцією:
Нагрійте турку. Краще, якщо вона буде мідною - цей метал рівномірно проводить тепло.
Насипте в турку мелену каву. Міцність кави залежить від ваших уподобань, але якщо ви їх ще не знаєте, спробуйте почати з 2 чайних ложок на 150 мл води.
Залийте каву холодною водою.
Варіть каву на повільному вогні. Слідкуйте, щоб напій не «втік», важливо встигнути зняти його з вогню, як тільки пінка почне підніматися. Трохи остудіть і повторіть процедуру ще 2-3 рази.

Схожі новини по темі Здоров'я / Продукти харчування



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру

Народний календар

Народний календар. Серпень.

Народний календар. Серпень.

Назва місяця походить від слова «серпанок». Це легка пелена, що застилає й огортає землю. Завдяки...

Українські традиції, прикмети, прислів’я

Серпень. Традиції, прикмети, прислів’я

Серпень. Традиції, прикмети, прислів’я

,  Серпень. Народні обряди, звичаї, прикмети та прислів’я на останній місяць літа, серпень....