Що приготувати на Новий рік, рік Вівці

Свинина в лимонному желе
Свинина в лимонному желе

Зустрічаючи рік Вівці, не варто подавати на гаряче його покровительку, тому пропонуємо приготувати свинину в лимонному желе. До речі, кислинка цієї страви відповідає стихії Дерева.


Для приготування свинини в лимонному желе нам знадобиться:
Свиняча лопатка цілим шматком - 1 кг,
Свіжий імбир - 3 см,
Великий лимон - 2 шт.,
Свіжий перець чилі - 1 шт.,
Гірчиця - 2 ч. ложки,
Кетчуп до шашлику - 100 г,
Червоне сухе вино - 100 мл,
Оливкова олія першого віджиму - 1 ч. ложка,
Соняшникова олія рафінована - 2-3 ст. ложки,
Лимонний джем - 3 ст. ложки (з гіркою),
Рідкий мед - 2 ст. ложки,
Соус соєвий - 3 ст. ложки,
Сіль та чорний мелений перець - по 0,5 ч. ложки.
Як приготувати свинину в лимонному джемі:
Промиємота висушимо свинину перовими рушниками та покладіть у миску або в емальовану каструлю. В окремій ємності змішаємо дуже дрібно посічений перець чилі, подрібнений імбир, нарізаний тонкими на пів дольками один лимон, кетчуп, гірчицю, сіль, чорний мелений перець і вино. Ретельно натремо м'ясо маринадом (краще використовувати рукавички). М'ясо треба накрити тарілкою та притиснути. Поставимо м'ясо у холодильник на три-чотири години, щоб промаринувалося.

Як м'ясо промаринується, очистимо поверхню від шматочків приправи. У глибокій сковороді розігріємо олію і на сильному вогні швидко з усіх боків обсмажимо м'ясо та викладемо до нього суміш, в якій воно маринувалося. Кілька хвилин обсмажимо м'ясо з сумішшю маринаду , періодично перевертаючи свинину.
Потім м'ясо разом з більшою частиною маринаду загорнемо у фольгу, покладемо на деко та ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо хвилин 50. Поки свинина готується, зробіть кисло-солодкий соус: змішайте лимонний джем, сік з другого лимона, мед, соєвий соус, оливкову олію, при бажанні додайте сіль і чорний мелений перець.

Як свинина зготується, витягніть м'ясо з духовки, розгорніть фольгу (можна просто зробити зверху надріз) і обмажте свинину двома столовими ложками кисло-солодкого соусу. Знову поставте м'ясо в духовку, але зменшимо температуру до 175 градусів і запікаємо протягом 35-40 хвилин, кожні 7-10 хвилин наносячи на м'ясо соус, що залишився.

Подавайте свинину з гречаною або рисовою локшиною, нарізавши м'ясо проти волокон тонкими скибочками. Або подайте на святковий стіл цілим шматком, і нехай кожен гість сам відрізає стільки, скільки йому треба. В цьому випадку краще всього гарнірувати блюдо картопляним пюре та маринованими овочами.


І на остаток рецепт приготування десерту Інь-Ян

Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль