Імбир для схуднення

Імбир один з чудових продуктів, який має лікувальні властивості і як засіб для схуднення.

Перераховувати корисні та лікувальні властивості імбиру можна нескінченно. Імбир зміцнює імунітет, розріджує кров, покращуючи постачання мозку киснем. Тонізує і зігріває в прохолоду, допомагає при застуді, виводить токсини та знижує рівень «поганого» холестерину в крові, зміцнює імунітет і відповідно стимулює обмін речовин.

Корінь імбиру містить гингеролу - речовину, що додає йому пекучий смак. Так само, як і капсіацін у червоного перцю, гингерол сприяє розширенню капілярної мережі. В результаті організм втрачає більше тепла, відповідно більше його виробляє і витрачає більше енергії (і калорій).

Ідеальний супутник пекучого імбиру - кислий лимон. Любителям білкових дієт лимон просто необхідний. Крім того, обидва цих компоненти компенсують нестачу вітамінів і мінералів, що дуже важливо при будь-якій дієті.
Як вживати імбир для схуднення

Додавати лимон та імбир можна хоч в рибу, хоч в м'ясо, хоч в рис чи овочеві смузі. А в холодну пору року дуже до речі буду імбирний чай, який допомагає при схудненні та має лікувальні властивості. Приготувати імбирний чай його дуже просто.
Для приготування імбирного чаю нам знадобиться:
корінь імбиру - 10 г
окріп - 400 мл
лимон - 1 шт.
мед - 1 ст. ложка
Як приготувати імбирний чай:
корінь імбиру очистимо і натремо на тертці. З половини лимона вичавимо сік, другу половинку наріжемо кружальцями. Заллємо імбир окропом (найкраще використовувати термос), влиймо сік лимона і залишимо на 25 хвилин. По тому процідимо, трохи дамо остигнути та додамо кружечки лимона, мед. Чай з імбиру готовий і можна його приймати.

Однак захоплюватися імбиром не варто. У ряді випадків це може привести до загострення судинних захворювань (варикозна хвороба, геморой) і появи судинних «зірочок» на тонких ділянках шкіри. Оптимальну кількість імбиру в день назвати складно: існує виражена індивідуальна чутливість. Доведеться орієнтуватися на свої відчуття: вживання імбиру в вигляді добавки до чаю або до страв не повинно викликати різкого печіння.

Ідеальний час приймання страв і напоїв з імбиром - друга половина дня і вечір. Біоритми людського тіла такі, що максимум енергії ми витрачаємо в ранкові і денні години, а в стимуляції обміну починаємо потребувати ближче до вечора.

Схожі новини по темі Здоров'я / Продукти харчування



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру

Народний календар

Народний календар. Серпень.

Народний календар. Серпень.

Назва місяця походить від слова «серпанок». Це легка пелена, що застилає й огортає землю. Завдяки...

Українські традиції, прикмети, прислів’я

Серпень. Традиції, прикмети, прислів’я

Серпень. Традиції, прикмети, прислів’я

,  Серпень. Народні обряди, звичаї, прикмети та прислів’я на останній місяць літа, серпень....